Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bebeluși salvați din calea apelor. Speriați și bolnavi, localnicii din județele Galați și Vaslui îi așteaptă pe pompieri să-i salveze

Sute de localnici din județele Galați și Vaslui, afectați de inundații sau cu probleme medicale, au sunat la numărul de urgenţă 112. Și continuă să o facă. O celulă de criză, coordonată de ministrul Alexandru Rafila, a fost organizată la Ministerul Sănătăţii pentru asigurarea asistenţei medicale necesare populaţiei din aceste două judeţe.

Copiii din județele Galați și Vaslui, salvați în urma inundațiilor

Salvatorii de la ISU Vaslui i-au dus pe sus pe unii copii cu tot cu cărucioare. Pe bebeluși, i-au luat în brațe și i-au adăpostit într-un loc sigur. Alți copii au traversat apele împreună cu mamele lor, ajutați de jandarmi.

Sursa: ISU Vaslui

Situaţia cea mai dificilă este în judeţul Galaţi, acolo unde a fost crescută capacitatea operațională, în 12 dintre localităţi: Pechea, Drăguşeni, Griviţa, Costache Negri, Bereşti, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa şi Vameş. Peste 5.000 de gospodării sunt afectate, iar pagubele sunt însemnate, transmite Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Până sâmbătă, la ora 13,00, 252 de persoane au fost evacuate. Tot în județul Galați, patru oameni - din localitățile Pechea, Drăgușeni, Costache Negri și Corod - au murit. Printre ei, două femei în vârstă de 75 și 86 de ani, potrivit ISU Galați.

În localitatea Pechea, alți trei bătrâni au avut nevoie de ajutorul salvatorilor. Iar doi angajați M.A.I., un polițist și un jandarm aflați în timpul liber, au mers să își ajute colegii și au participat la misiunile de salvare, tot din județul Galați.

Direcțiile de Sănătate Publică a județelor Galați și Vaslui asigură vaccin antitetanic și vaccin hepatitc A, pentru copiii din localitățile afectate

Zeci de militari din Brigada 10 Geniu din Brăila intervin la solicitarea ISU Galați, în zona localității Slobozia Conachi, unde acționează cu bărci cu motor, camioane și alte echipamente specifice de salvare.

De asemenea, batalioanele 300 și 284 din Galați au pregătit detașamente însumând 100 de militari gata oricând să intervină la solicitarea comitelelor locale și județene pentru situații de urgență, a transmis ministrul Angel Tîlvăr.

„Nu vor fi necesare aprobări speciale, comandanții și șefii structurilor din teritoriu vor răspunde neîntârziat la solicitările autorităților care coordonează acțiunile de salvare”, a scris acesta, pe Facebook.

„Suntem în legatură permanentă cu autoritățile locale și cu Direcțiile de Sănătate Publică a județelor Galați și Vaslui pentru asigurarea de vaccin antitetanic și vaccin hepatitc A, pentru copiii din localitățile afectate”, a transmis și Ministerul Sănătății.

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: „Se intervine cu toată tehnica din dotare. Avem în zonă 13 bărci, am apelat la elicoptere, trupele sunt toate mobilizate în zonă, întreg IGSU e în stare de alertă. Se intervine cu toate efectivele din regiune. Am pus în stare de alertă Jandarmeria și Poliția, dacă e nevoie să suplimentăm cu forțe”, a precizat oficialul, despre situația din Galați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE