Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Accidentul de la Parcul Pantelimon: Minorul care se afla la volan, cercetat pentru omor. Inhala „funny gas” - protoxid de azot și era într-un apel video

Tânărul de 16 ani acuzat că a ucis cu maşina un băieţel de 9 ani şi a rănit-o grav pe sora lui în vârstă de 7 ani, va fi cercetat pentru omor, a anunţat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Accidentul a avut loc în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon.

Totodată, apar noi detalii legate de momentul producerii accidentului. Ancheta arată că, în momentul accidentului, minorul se afla într-un apel video şi inhala „funny gas” - protoxid de azot, o substanță care provoacă efecte euforice, similare cu beția.

Procurorii au dispus schimbarea încadrării juridice

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti: În urma administrării mijloacelor de probă, joi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina minorului în vârstă de 16 ani din infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi părăsire a locului accidentului, în infracţiunile de omor, tentativă de omor, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi părăsire a locului accidentului.

Un băiețel de 9 ani a murit și sora sa de 7 ani a fost grav rănită

Pe 28 iulie, la ora 19,31, minorul în vârstă de 16 ani ar fi condus un autoturism pe aleea de acces a parcării Parcului Pantelimon şi a pierdut controlul asupra maşinii, care a acroşat trei autovehicule parcate, pe ultimul proiectându-l într-un un al patrulea. De asemenea, a lovit cei doi copii, frate şi soră, în vârstă de nouă, respectiv şapte ani.

Minorul de 9 ani a decedat la faţa locului, iar minora de 7 ani a fost grav rănită.

Minorul a condus pe o distanță de 145 de metri

Conform noilor date din anchetă, minorul ar fi condus autoturismul pe o distanţă de circa 145 de metri, fără a deţine permis de conducere şi fără a avea vreo abilitate de a manevra autoturismul în condiţii de minimă siguranţă.

În timp ce era la volan, discuta la telefon prin apel video cu o persoană şi inhala protoxid de azot dintr-un balon pe care îl ţinea în mână.

Protoxidul de azot este un gaz utilizat ca amestec pentru anestezic în chirurgie

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti: Nu era atent la drum, fiind implicat într-un apel telefonic video, avea o mână ocupată cu un balon din care inhala protoxid de azot (gaz ilariant) şi se afla sub efectele acestuia - stare de euforie, ameţeală şi sedare uşoară.

Protoxidul de azot este un gaz utilizat ca amestec pentru anestezic în chirurgie, care însă este utilizat şi în scop recreaţional, producând efecte euforice/similare cu beţia de scurtă durată, explică Parchetul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE