Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peru: Activiștii de mediu au adunat tone de vaccinuri antigripale de pe plaja Oquendo

Mii de vaccinuri antigripale au fost găsite pe nisipul unei plaje, din Peru. Activiștii de mediu ai unei organizații non-guvernamentale au adunat sute de saci plini cu doze nefolosite aduse de valuri din oceanul Pacific. Reprezentanții ecologiștilor spun că în ultimii 20 de ani, pe plajele din Peru, au găsit tone de seringi sau măști medicale.

Vaccinurile, produse în Germania

Apele oceanului Pacific au adus pe plaja Oquendo, din Peru tone de deșeuri medicale. Activiștii de mediu au adunat în saci mii de doze de vaccinuri antigripale. Majoritatea dintre ele încă sigilate.

„Aceasta este una dintre cele mai poluate plaje din Peru și poate din toată America Latină. Curățăm plajele ca parte a unui program numit <Ocean Team> împreună cu ONG-ul Ocean Conservancy și am găsit o cantitate mare de deșeuri medicale bio-contaminate. Pe lângă acumularea mare de gunoi pe care o estimăm la două kilograme pe metru pătrat se mai găsesc și alte tipuri de deșeuri periculoase,” a explicat Arturo Alfaro, președintele Organizației de mediu „Vid”

Ecologiștii spun că vaccinurile au fost produse în Germania de către compania GlaxoSmithKline. Iar Ministerul Sănătății din Peru a negat într-un comunicat că autoritățile sanitare de stat ar fi cumpărat vaccinurile găsite pe plaje.

„Este păcat că vaccinurile care ar fi putut fi folosite pentru a imuniza o mare parte a populației peruane nu au fost folosite. Unele au data de expirare în 2025, după cum a spus departamentul de sănătate din orașul Callao,” a adăugat Arturo Alfaro, președintele Organizației de mediu „Vida”.           

În ultimii 20 de ani, organizația peruană de mediu a adunat de pe plaje mii de tone de deșeuri medicale, printre care seringi sau tuburi de prelevare de sânge.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE