ARTE
Ambrotipia: Cum realizezi o fotografie care să arate ca în secolul al XIX-lea
Ambrotipia sau tehnica lucrului în argint a apărut pentru prima dată în anul 1850. În România, a fost preluată de celebrul fotograf al Casei Regale, Carol Popp de Szatmáry. Nu este, însă, o tehnică pe care orice fotograf să o poată stăpâni cu ușurință.
Mii de oameni au vizitat Muzeul Cotroceni. O parte a palatului Cotroceni, deschisă publicului din 1991
Mii de oameni în vizita la Muzeul Național Cotroceni. O aripă a palatului este deschisă publicului din 1991. Anul acesta se împlinesc 31 de ani de atunci, motiv pentru care, intrarea este gratuită. Cele mai căutate sunt saloanele regale din fostul palat folosit de regele Ferdinand și regina Maria.
Spectacol de operă la Iași, gândit după modelul internațional Trei Tenori
Oamenii revin din nou în sălile de spectacol și la concerte după doi ani de pandemie în care acestea au fost interzise. Ateneul Național Român din Iași a avut anul acesta o creștere a încasărilor cu peste 240 la sută față de anul trecut.
VIDEO Orașul cu ochi, Sibiu, prezentat de scriitorul Radu Vancu
Dacă nu sunteți deciși unde să petreceți o mini-vacanță, orașul Sibiu ar putea fi o destinație perfectă, mai ales dacă vă plac orașele cu arhitectură medievală. Jurnalista Euronews Alida Mocanu s-a întâlnit cu scriitorul Radu Vancu și au descoperit numeroase locuri impresionante în orașul vechi.
Nostalgie, Amintire, Regăsire. Expoziție de pictură la Muzeul Național de Artă
Relația omului cu orașul în care trăiește este una dintre temele îndelung studiate de sociologi și antropologi, dar și de pictori. Pentru că lucrările lor au fost, de-a lungul istoriei, martori ai felului în care s-a transformat spațiul public.
Povestea omului-orchestră de la Sibiu. Portughezul care cântă la 17 instrumente simultan
Este vorba despre David Cruz, un muzician atipic. Cântă la 17 instrumente în același timp, este plin de zâmbet și energie și la Sibiu, în cadrul Festivalului de Teatru, a fost una dintre atracțiile muzicale de pe binecunoscuta pietonală din oraș.
My Ladies Rock, la Sibiu. Spectacol de dans, omagiu adus artistelor celebre
Extravagante, talentate și ambițioase, primele doamne ale muzicii Rock sau Blues au avut destine, uneori impresionante, alteori, dramatice. Povestea lor, transpusă în dans, a fost prezentată publicului, la Festivalul de Teatru de la Sibiu.
„Eterna Reîntoarcere”, un spectacol despre supraviețuitorii istoriei, la Festivalul de Teatru de la Sibiu
O istorie a dramelor omenirii, dar și a sensibilității, a nevoii de comunicare și de afecțiune. Este, pe scurt, descrierea spectacolului de dans „Eterna Reîntoarcere”, prezentat la Festivalul de Teatru de la Sibiu.
FITS | Răzvan Mazilu, regizorul „Operei de trei parale”: „Cred că tot ceea ce vezi la teatru trebuie să-ți transfigureze viața și existența pentru câteva clipe”
Opera de trei parale este una dintre piesele de teatru fenomen ale secolului al XX-lea. Anul acesta, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, publicul a putut să se bucure de o repunere în scenă a faimoasei lucrări, în regia lui Răzvan Mazilu.
Piesa „Scaunele”, jucată la Festivalul de Teatru de la Sibiu, în franceză
Piesa de teatru „Scaunele”, opera a dramaturgului Eugen Ionescu, a fost pusă în scenă la Festivalul de Teatru de la Sibiu. Celebra piesă a fost jucată în limba franceză, montată de regizorul Gabor Tompa, pentru Teatrul Național din Luxembourg.
Portretul lui Winston Churchill și o hologramă a Reginei Elisabeta a II-a, vedetele unei licitații Sotheby's
Portretul lui Winston Churchill care înfățișează un look punk și o hologramă cu Regina Elisabeta a II-a care pare că doarme sunt vedetele unei licitații Sotheby's de la sfârșitul acestei luni.
Muzeul de Artă Salvată: Artefactele furate și recuperate de poliție sunt expuse la Roma
Aproximativ 100 de artefacte furate și recuperate de poliție, vor fi expuse într-un nou muzeu din Italia, înainte de a fi returnate la casele lor de drept. Exponatele, de o valoare inestimabilă, au fost vânate de o unitate specializată și au fost localizate în locuri din Statele Unite.
Membrii BTS vor urma cariere solo, pentru o perioadă nedeterminată
Cei șapte membrii ai trupei kpop de succes, Bangtan Sonyeondan (BTS), au anunțat că se vor focusa pe carierele proprii momentan. Anunțul a fost făcut în timpul clipului aniversar, apărut pe 14 iunie, Festa, care marchează nouă ani de la debutul trupei.
Festivalul de Teatru de la Sibiu începe pe 24 iunie. Dramaturgul Matei Vișniec - unul dintre cei mai apreciați autori de teatru prezenți la celebrul festival
Cea de-a 29-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Europa, începe pe 24 iunie. În acest an, sunt așteptați peste 3.300 de participanți care vor lua parte la cele 575 de evenimente programate.
Ediție inedită a Concursului Internațional de Balet de la Teatrul Balșoi. Cum s-a desfășurat competiția în plin război
Într-un oraș în care tensiunile globale sunt la cele mai înalte cote, tinerele talente au reușit să ofere un spectacol desăvârșit la Concursul Internațional de Balet de la Moscova.
Cum este văzut războiul prin exponatele de la muzeul din Kiev
Fragmente din rachetele lansate de armata rusă asupra orașelor ucrainene, bucăți dintr-un avion de luptă, dar și alte sisteme de armament folosite în invazia din Ucraina pot fi văzute la Kiev. Expoziția este organizată de Muzeul Național de Istorie a Ucrainei în Al Doilea Război Mondial.
INTERVIU Ada Galeș: Pescărușul este un spectacol expresionist, este un spectacol critic. Am simțit că fac Artă
Celebra piesă clasică Pescărușul este, de această dată, abordată într-o manieră cel puțin surprinzătoare pentru public. Timp de trei ore, regizorul Eugen Jebeleanu a reușit să îmbine teatrul și filmul, pe aceeași scenă. Este un teatru al vulnerabilităților și al frământărilor