ACTUALITATE
Noi specii de fructe și legume în România: curmalul chinezesc, banana nordului și cartoful dulce
Temperaturile tot mai ridicate permit ca noi specii de arbuști și de legume să poată fi cultivate pe solurile secetoase din România. Pe nisipurile din stațiunea de cercetare de la Dăbuleni au crescut curmalul chinezesc, banana nordului sau kaki-ul.
Jurnalista Emilia Șercan, despre accidentul din 2 Mai: E o problemă de management al Poliției sau e o problemă de protecție a rețelelor de trafic de droguri?
Jurnalista Emilia Șercan a vorbit, în direct la Euronews România, despre erorile repetate pe care le-a observat în sistemul Poliției Române și despre lipsa de responsabilitate a autorităților.
Cât de greu este să depistezi un șofer consumator de droguri. Combinația luată de șoferul de 19 ani este periculoasă și provoacă halucinații
Medicii Agenției Naționale Antidrog recunosc că este dificil să depistezi un șofer care a consumat substanțe ilegale, fără să fie testat. Mai ales dacă polițiștii nu sunt instruiți pentru așa ceva.
Institutele de cercetare neperformante din România riscă desființarea. Unii directori au salarii de până la 20.000 de euro lunar
250 de institute de cercetare bugetate de stat vor fi evaluate până la începutul anului viitor. Soarta lor atârnă de această evaluare. Institutele neperformante nu vor mai primi finanțare și vor fi comasate cu cele cu activitate dovedită.
Accidentul din localitatea 2 Mai se poate repeta oricând. În stațiune pietonii circulă pe șosea, în unele zone
Tragedia din localitatea 2 Mai, în care un șofer drogat a ucis doi tineri, a avut loc într-o zonă intens circulată de pietoni și cunoscută ca fiind periculoasă. Drumul dintre 2 Mai și Vama Veche, pe care merg turiștii și localnicii, nu este amenajat și nu are un trotuar.
Animalele din ferme, afectate de caniculă. Fermierii investesc zeci de mii de euro pentru sisteme de răcire
Finalul verii vine cu temperaturi ce depășesc 35 de grade la umbră, iar căldura din mijlocul zilei este insuportabilă. Afectate de caniculă sunt și animalele din ferme. Acestea consumă mai puțină hrană și mai multă apă, iar, în consecință, producția scade.
Noi proteste ale angajaților din Finanțe. Secretar general sindicat: Promisiuni primim de ani de zile. Cu promisiunile murim de foame
Angajații din Finanțe au protestat, din nou, în toată țara. O parte dintre sindicaliști au intrat în grevă de avertisment pentru două ore și amenință cu grevă generală. Aceștia solicită creșteri salariale.
Cristian Cioacă va fi eliberat din închisoare. Fostul polițist fusese condamnat pentru uciderea Elodiei Ghinescu
Fostul polițist Cristian Cioacă va ieși din închisoare, au decis judecătorii Tribunalului Argeș. Acesta ispășea o condamnare de 15 ani și 8 luni, în cazul dispariției și morții avocatei Elodia Ghinescu.
Ce se află în mintea unui consumator de droguri? Expert: Am discutat cu astfel de tineri, după trei zile se întrebau ce au făcut
Un tânăr teribilist care crede că i se cuvine totul. Este, pe scurt, profilul șoferului care a comis tragedia din 2 Mai. Expertul criminolog, Dan Antonescu, a explicat la Euronews ce se petrece în mintea unui consumator de droguri și de ce, după comiterea unei fapte, acesta nu înțelege ce a făcut.
Raport preliminar: Gravida moartă din Botoșani, tratată cu ser fiziologic și medicament, apoi ignorată timp de 7 ore
Femeia însărcinată care a murit la spitalul din Botoșani a fost ignorată de medici timp de șapte ore. Asta arată primul raport al anchetei desfășurate la Spitalului Județean de Urgentă din Botoșani.
Cazul șoferului drogat care a ucis două persoane în 2 Mai. Președintele sindicatului Europol: "Inspectorul-șef putea să aibă toate răspunsurile în trei ore"
Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol: "Niciun polițist rutier nu a trecut printr-un curs de formare, pentru a-și da seama dacă un șofer este drogat"
Prima declarație a părinților șoferului drogat din 2 Mai: ”Nu încercam să-l ferim de răspundere”
Șoferul drogat care a ucis sâmbătă doi oameni va fi judecat după ”Legea Anastasia”. Tânărul de 19 ani a fost depistat cu trei tipuri de substanțe, printre care și cocaină. Puși față în față cu realitatea faptelor fiului lor, părinții șoferului au vorbit cu jurnaliștii HotNews.
De ce n-a fost verificat cu drug-test tânărul șofer care a ucis două persoane. Poliția are un singur specialist care le repară, un pensionar reangajat
Tânărul de 19 ani a fost opri de două ori în trafic. Prima dată, nu avea asigurare, dar a fost lăsat să plece, iar a doua oară, s-au descoperit droguri aspra sa și a fost lăsat și atunci să plece.
Ucraina vrea să își transporte cerealele pe lângă coastele României. Cristian Diaconescu: E nevoie de o sporire a capacității tehnice a acestor zone
Ucraina vrea să își transporte cerealele pe lângă coastele României și Bulgariei. Anunțul vine de la un înalt oficial ucrainean din domeniul agriculturii.
Restricții de trafic pe DN 1 Bucureşti - Ploieşti, până pe 11 septembrie. Cum se va circula
Traficul va fi restricţionat începând de luni, 21 august, până pe 11 septembrie pe DN 1 Bucureşti - Ploieşti, între localităţile Potigrafu şi Puchenii Moşneni, judeţul Prahova, pentru efectuarea de lucrări.
Pericolele din piscine, lacuri sau mări. La ce boli suntem expuși, după ce mergem să înotăm
Vara și temperaturile caniculare fac plajele și ștrandurile neîncăpătoare. Însă apele dulci din piscine, râuri sau lacuri, dar și din apa de mare pot provoca o serie de boli infecțioase. Printre cele mai comune dintre acestea se numără conjunctivita, otita, infecțiile digestive, respiratorii.
Ministerul Sănătăţii: Au fost identificate mai multe nereguli în activitatea cadrelor medicale de la Maternitatea Botoşani
Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani au descoperit mai multe nereguli în activitatea desfăşurată de către personalul din cadrul Secţiei Obstetrică Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani.
GALERIE FOTO Primul ”Sărut” al lui Brâncuși. Valoarea de asigurare a sculpturii este de 22 de milioane de euro
La București, la Art Safari, a fost adusă una dintre capodoperele sculptate de Constantin Brâncuși: Sărutul. Este vorba despre prima variantă a Sărutului, realizată de Brâncuși în anul 1907, la începutul carierei sale artistice la Paris.
Experiment Euronews: Oscilațiile de temperatură, pericol pentru organism. În drumul de acasă până la muncă, trecem prin diferențe mai mari de 10 °C
O persoană trece prin cel puțin patru schimbări majore de temperatură în fiecare zi. O echipă Euronews a făcut un experiment și doar între drumul de acasă, până la locul de muncă, sunt diferențe mai mari chiar și de 10 grade Celsius.
Protestul angajaților din cultură. Oamenii cer ca Ordonanța care prevede închiderea sau comasarea instituțiilor de cultură să nu fie adoptată
Angajații din instituțiile de cultură din Brașov au ieșit luni în stradă. Zeci de actori, bibliotecari, muzeografi și cercetători au protestat la Prefectură, față de proiectul de Ordonanță de Guvern care prevede închiderea sau comasarea instituțiilor de cultură din toată țara.
Aderarea României la Schengen, negociată la Atena. Ce discută premierul Marcel Ciolacu cu omologul său grec
Premierul Marcel Ciolacu va ridica problema aderării României la Spațiul Schengen în cadrul reuniunii șefilor de stat din regiune. La Atena vor fi prezenți și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.
”Eris”, noua subvariantă Omicron a coronavirusului, alertează specialiștii. Unde se răspândește și care sunt simptomele
O nouă subvariantă a tulpinii Omicron atrage atenția specialiștilor din domeniul sănătății. Organizația Mondială a Sănătății și Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor monitorizează infecțiile provocate de aceasta, care se răspândește deja în patru țări.