ACTUALITATE
Încrederea românilor în vaccinare a scăzut și mai mult după pandemie. Peste 32.000 de copii, nevaccinați împotriva rujeolei și rubeolei în 2022
Peste 32 de mii de copii din țara noastră nu au fost vaccinați, anul trecut, împotriva rujeolei și rubeolei. Medicii cred că neîncrederea în vaccinul anti-Covid a avut un impact negativ și asupra celorlate vaccinuri.
EXCLUSIV. Alexandru Rafila, avertisment despre situația vaccinării din România. ”Începem să ne comparăm cu țări din centrul Africii”
Ministrul Sănătății a declarat, miercuri, în direct la Euronews România, este nevoie să fie aplicată strategia de vaccinare, aflată în prezent în dezbatere, deoarece țara noastră a ajuns să se compare cu state africane, când vine vorba de numărul de persoane vaccinate.
Secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi, construite cu bani din PNRR în București. Nicușor Dan: ”Vom spori calitatea îngrijirilor”
Primarul general Nicușor Dan a anunțat miercuri că a fost aprobată finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru trei proiecte depuse de Administraţia Spitalelor Bucureşti.
Bătaia de la Costinești. Patru dintre cei șase scandalagii au fost reținuți după ce au agresat polițiști și jandarmi
La Eforie, un bărbat a aruncat cu piatra într-un salvamar aflat pe skijet, și ulterior s-a iscat o altercație. Iar la Costinești, câțiva bărbați au fost încătușați pe plajă după ce s-au bătut cu jandarmii.
Ce schimbări ar face elevii în școlile românești. Sănătatea emoțională, prioritatea noii generații
Sănătatea mintală și emoțională a oamenilor și efectele schimbărilor climatice sunt cele mai mari provocări pe care le vor avea de gestionat tinerele generații în următorii ani. O spun chiar elevii, care vor să schimbe modul în care ne raportăm la aceste probleme.
UPDATE: Subiecte și barem Bac 2023 la Limba română, sesiunea de toamnă
Sesiunea de toamnă a examenului de Bac 2023 a început miercuri cu proba scrisă la Limba și literatura română. Peste 33.900 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii examenului național de bacalaureat 2023 în a doua sesiune organizată în acest an.
De ce întârzie facturile la energia electrică? Marii furnizori emit și câte 4 facturi deodată, după multe luni
Clienții Hidroelectrica primesc și câte 4 facturi în interval de doar câteva zile. Se întâmplă după ce în lunile de iarnă clienții furnizorului de energie cu capital majoritar de stat nu au primit deloc facturi. Acum, mulți dintre clienți sunt nevoiți să ceara reeșalonarea plăților.
UPDATE. MApN, după atacul cu drone rusești de la Izmail și Reni: Nu există amenințări la adresa României
Forțele aeriene ucrainene au anunțat că mai multe drone rusești s-au îndreptat miercuri dimineață spre porturile Izmail și Reni, în apropiere de granița cu România. Ministrul român de Externe condamnă ferm atacurile repetate ale Rusiei asupra porturilor de pe Dunăre.
Avertismentul ANM despre furtunile de pe litoral: E cod galben de vânt puternic
În județele Ialomița, Prahova, Ilfov, Dâmbovița, Călărași și Giurgiu vor fi averse și intensificări de scurtă durată ale vântului. În județele Constanța și Tulcea, codul galben de vânt puternic a fost prelungit.
Mărturia șoferului mașinii prin care a intrat un buștean: ”E chiar o minune. Nu îmi pot explica cum am scăpat”
Ciprian Hrîncescu, șoferul mașinii străpunse de un buștean căzut dintr-un camion, a declarat, în direct la Euronews România, că este o minune că se află în viață, în urma incidentului produs pe un drum din județul Brașov
De ce este greșit să încerci să salvezi un om luat de curenții din mare. Salvamar șef: Crearea unui cordon uman nu este o soluție
Gelu Vătămănescu, salvamar șef Eforie, atrage atenția asupra modului în care oamenii se pun în pericol în încercarea de a salva vieți. Acesta a spus în direct, la Euronews România, că acest obicei de a sări în ajutorul victimei este greșit.
Cine este responsabil de ancheta în cazul exploziei de la Costinești. Contraamiral de flotilă: E o combinație între Poliție și SRI
Constantin Ciorobea, contraamiral de flotilă, fost locțiitor al Șefului Statului Major al Forțelor Navale, a analizat, în direct la Euronews România, cazul exploziei de la Costinești care a alertat inclusiv forțele navale din Bulgaria.
Curenții RIP, pericol pe litoral. Profesor: Acești curenți se formează în apropierea plajei, acolo unde ne lăsăm copiii să se joace
Florin Tătui, cadru didactic la Facultatea de Geografie din cadrul Universității București, a spus în direct la Euronews România că acești curenți RIP se formează mai ales în apele mici, acolo unde părinții își lasă copiii să se joace.
Explozia de la Costinești a fost "cel mai probabil" provocată de o mină marină, spune un specialist
Explozia de la Costinești a fost "cel mai probabil" provocată de o mină marină, pentru că "nu putea fi altceva", a spus în direct, la Euronews România, Sandu-Valentin Mateiu, comandor în rezervă al Marinei Române.
Trafic intens după minivacanța de Sfânta Maria. Se circulă bară la bară pe principalele rute din țară
Coloane de mașini pe principalele rute din țară la revenirea din vacanța de Sfânta Maria. Sunt cozi de mașini pe Transfăgărășan, Valea Prahovei, Valea Oltului, dar și pe Autostrada București Constanța.
Cum putem evita un accident prin regula celor 2 secunde. Titi Aur: La 100 de km la oră, să nu fii mai aproape de 50 de metri de cealaltă mașină
Titi Aur, instructor de conducere preventivă, a explicat în direct la Euronews România că autoritățile ar trebui să vină cu măsuri pentru a pregăti mai bine șoferii. Instructorul a oferit și câteva recomandări pentru participanții la trafic.
Explozia din Marea Neagră, de la Costinești. Inspector ITF: ”Aceste explozii pot fi cauzate de altceva, nu numai de mine”
Din cauza vântului puternic și a vremii nefavorabile, fluxul curenților marini poate să aducă mine marine în zona litoralului românesc. Este avertismentul experților, care au explicat, la Euronews România, posibile ipoteze privind explozia de luni, din stațiunea Costinești.
Mircea Geoană, reacție după explozia minei de la Costinești: ”România este în siguranță, chiar dacă Marea Neagră e tensionată”
Marea Neagră este un loc tensionat, însă România este în siguranță, este afirmația făcută de secretarul general adjunct NATO, după explozia care a avut loc, luni, în Costinești.
Semnificația culorilor steagurilor de pe plajă. Când ești în siguranță și când trebuie să te ferești de valurile mării
Ați văzut cu siguranță un steag sau două pe plajă, în timp ce vă îndreptați spre mare. Uneori, acesta este galben, roșu, violet sau chiar o combinație de culori diferite dar ce semnifică asta?
Ziua Marinei. O navă aflată la festivități, solicitată pentru a salva două persoane căzute în mare
Nava Phoenix, aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, care participa la festivităţile de la Constanţa de Ziua Marinei, a fost solicitată să intervină într-o operaţiune de căutare şi salvare a două persoane căzute în apă.