STUDIU
Studiu: Mai mult de jumătate din lacurile mari din lume seacă
Mai mult de jumătate dintre lacurile și rezervoarele mari din lume s-au redus de la începutul anilor 1990, în principal din cauza schimbărilor climatice, ceea ce a intensificat îngrijorările legate de apa pentru agricultură, hidroenergie și consumul uman, potrivit unui studiu publicat joi.
Studiu: Vaparea, un obicei tot mai des întâlnit în rândul tinerilor. Fenomenul, legat de consumul excesiv de alcool și de canabis
Conform unui nou studiu important, fumatul țigărilor electronice cu nicotină a fost strâns legat de o probabilitate crescută de consum excesiv de alcool și de canabis.
Studiu: Poluarea aerului, cauza deceselor a 1.200 de copii şi adolescenţi în Europa, anual
Un studiu al Agenţiei Europene de Mediu (AEM) arată că poluarea aerului provoacă moartea prematură a cel puţin 1.200 de copii şi adolescenţi în fiecare an în Europa, chiar dacă tendinţa este una de îmbunătăţire.
Studiu: Persoanele nocturne, mai predispuse la stres şi la comportamente riscante
Un studiu realizat la Universitatea din Pisa arată că persoanele nocturne, active până la ore târzii, răspund mai puţin bine la stres şi prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta comportamente riscante precum fumatul şi consumul de alcool comparativ cu cele matinale, care se trezesc devreme.
Oamenii de știință, la un pas de a descoperi o modalitate de a încetini efectul de îmbătrânire la om
În ciuda secolelor de cercetare și a progreselor în medicină, există încă multe mistere care rămân nerezolvate, printre care înțelegerea cauzelor îmbătrânirii și a modului în care o putem încetini sau inversa.
Studiu. Un nou factor ar putea contribui la obezitate. Ce sunt ”substanțele chimice veșnice” și cât de nocive sunt pentru organism
Un studiu danez publicat luni în jurnalul de cercetare Obesity expune legăturile dintre PFAS toxice - cunoscute și sub numele de substanțe chimice veșnice - și recidiva de pierdere în greutate.
Studiu: Această dietă este cea mai bună pentru mediu și are avantaje pentru sănătatea noastră
Alegerea dietei noastre are consecințe importante asupra mediului și a schimbărilor climatice. În contextul în care seceta și bolile amenință sistemele alimentare, este cu atât mai important să încercăm să facem o diferență în ceea ce mâncăm.
Studiu: Unul din doi copii vrea să părăsească România și doi din trei copii nu știu ce să facă în cazul unui abuz
Peste jumătate dintre copiii români (55,1%) își doresc să plece din țară și să se stabilească peste granițe, iar o treime dintre aceștia și-ar dori să-și continue studiile în străinătate, arată datele unui studiu realizat de organizația Salvați Copiii România.
Studiu: Temperatura oceanelor din toată lumea continuă să crească până la niveluri record
Un studiu recent arată că oceanele din toată lumea continuă să ajungă la temperaturi record, în condițiile în care anul 2022 a fost cel mai călduros din istorie, conform unui studiu recent, transmite joi agenţia Xinhua.
Brexitul, cu dus și întors. Pentru premierul britanic este o „oportunitate imensă”, însă locuitorii spun că le merge mai rău decât se așteptau
Se împlinesc trei ani de la Brexit, moment dorit de mare parte dintre britanici, cu consecințe nefaste pentru economia din Regatul Unit. 45% dintre locuitori cred că după Brexit le merge mai rău decât se așteptau, spune un sondaj realizat de Ipsos.
Secretul Mumiilor egiptene. Cercetătorii au descoperit ce substanțe au fost folosite pentru îmbălsămare
Oamenii de știință sunt cu un pas mai aproape să descifreze secretul mumiilor egiptene. Aceștia au descoperit ce substanțe au fost folosite pentru a conserva corpurile, dar și în ce cantități.
Tații, mai implicați în creșterea copiilor. Studiu: Peste jumătate dintre ei și-au îmbunătățit relația cu copilul lor
Unul din nouă părinți care stau acasă să aibă grijă de copil în primii ani de viață este tatăl. Cel puțin așa arată datele de anul trecut documentate de o universitate de prestigiu din Marea Britanie.
STUDIU: Lampa UV, folosită pentru manichiura cu gel, poate modifica ADN-ul și poate provoca mutații asupra celulelor umane
Manichiura cu gel a devenit foarte populară în ultimii ani, având multe avantaje: culori extra-lucioase, care se usucă rapid și rezistă o perioadă mai îndelungată pe unghie. Totuși, popularitatea acestei tehnici ar putea să dispară, în curând.