MINISTERUL EDUCAȚIEI
O nouă materie opțională pentru elevi. Ministerul Educației a aprobat programa pentru ''Educaţie pentru schimbările climatice''
Programa şcolară pentru disciplina opţională "Educaţie pentru schimbările climatice", adresată elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a a fost aprobată de Ministerul Educației.
Calendarul simulării la Bac 2023. Când vor susține elevii de liceu testele scrise
Ministerul Educației a aprobat calendarul probelor de simulare a examenului de bacalaureat din 2023. Elevii de liceu vor susține în luna martie cele trei probe scrise de testare (patru, pentru elevii care vor susține și proba la limba maternă).
Vasile Bănescu susține că religia este o materie opțională ca oricare alta și poate fi parte din materia de Bacalaureat
Religia este o materie opţională ca oricare alta şi poate fi inclusă între probele examenului de Bacalaureat, a afirmat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.
Ce este portofoliul educațional și când va deveni obligatoriu. Explicațiile ministrului Educației
Portofoliul educaţional cuprinde documente relevante pentru rezultatele învăţării elevilor şi se va utiliza începând cu debutul învăţământului obligatoriu, pe tot parcursul învăţământului preuniversitar.
Studiile juridice atrag cei mai mulți studenți români. Care sunt celelalte domenii căutate
Șase domenii de studiu reușesc să școlarizeze anual un sfert dintre tinerii care intră în anul I la licență. De departe, cel mai popular domeniu este Dreptul, care are un număr aproape egal de locuri la universitățile de stat și cele private.
Profesorul anului din mediul rural. Vali Neagu predă literatura prin jocuri și videoclipuri
Premiul pentru Profesorul anului din mediul rural a fost câștigat de Vali Neagu, o profesoară de limba română, din comuna Curcani, județul Călărași. Un loc în care literatura se predă cu ajutorul videoclipurilor, iar matematica prin joc.
Legile Educației, prezentate de Ligia Deca: Liceele vor putea organiza examen separat de admitere pentru 60% din locuri. Proba complementară la Bacalaureat
Legile Educației, care stau la baza proiectului România Educată, sunt prezentate azi, pentru prima dată în varianta oficială, la sediul Ministerului Educației.
Calendarul înscrierii în învăţământul primar 2023-2024, trimis la Monitorul Oficial. Când trebuie depuse cererile de înscriere în clasa pregătitoare
Ministerul Educaţiei anunţă că ordinul privind aprobarea calendarului de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2023-2024 a fost aprobat, urmând a fi publicat în Monitorul Oficial.
Educația timpurie, prea scumpă pentru mulți părinți. România este una dintre țările europene cu cei mai puțini copii la grădiniță
România este una dintre țările europene cu cei mai puțini copii care merg la grădiniță, desi studiile arată că educația timpurie este esențială pentru dezvoltarea lor.
UPDATE: Legile Educației. Secretarul de stat Florin Lixandru își reia o parte din atribuții
Calendarul Legilor Educației a fost amânat din nou în urma ședinței Coaliției de miercuri seară. Legile nu vor mai ajunge pe masa Guvernului până pe 15 februarie. În paralel, demiterea secretarului de stat Florin Lixandru, care a criticat Legile Educației, a stârnit nemulțumirea liderilor PSD.
Divergențe în coaliție pe tema Legilor Educației. PSD cere amânarea dezbaterilor, PNL se opune
PSD cere amânarea dezbaterilor pe proiectele de lege elaborate de ministrul Educației, pe motiv că are nevoie de mai mult timp pentru formularea amendamentelor. Liberalii se opun și susțin că dezbaterea legilor nu va fi amânată.
Când e programată vacanța elevilor în februarie 2023, în funcție de județ
Structura anului școlar 2022-2023 a suferit câteva modificări importante, spre deosebire de anii trecuți. Pe lângă structurarea anului școlar în cinci module, a fost introdusă o vacanță mobilă, între 6 și 26 februarie,
Tot mai mulți studenți intră pe piața muncii. Ce domeniu de studii are cea mai mare rată de angajare
Tot mai mulți tineri optează să lucreze pe perioada studiilor. Cauza este actuala situație economică și socială. Este o observație pe care au făcut-o atât angajatorii, cât și reprezentații mediului universitar.
Alerta epidemică, o provocare pentru părinți. Recomandările de care trebuie să țină cont la începutul școlii
Pentru a trece mai ușor peste perioada de vârf a infecțiilor respiratorii ar fi nevoie de mobilizare atât din partea părinților, cât și din partea profesorilor și a asistenților medicali din cabinetele școlare.
Ministerul Educației reia programul de burse în străinătate pentru stagii de studii universitare, postdoctorale și de cercetare
Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern privind acordarea burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat, de doctorat, postdoctorale şi de cercetare, a anunţat ministrul Ligia Deca.
Nicolae Ciucă anunţă că pachetul de legi ale Educaţiei va intra în dezbatere în noua sesiune parlamentară
Guvernul are trei jaloane mari de trecut în prima parte a acestui an: legea educației, legea salarizării și reforma pensiilor. Chiar în prima ședință a Coaliției, de săptămâna viitoare, vor fi discutate legile educației care ajung pentru dezbatere în Parlament, in următoarea sesiune legislativă.