Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aproape 37.000 de înscrieri la Universitatea București în vară. Ce programe de licență și masterat au ales viitorii studenți

"Programele de licenţă şi masterat oferite de facultăţile UB au numărat 36.873 de înscrieri. Dintre acestea, aproape 31.000 de înscrieri au fost înregistrate la studii universitare de licenţă la cele 19 facultăţi ale UB, în timp ce programele de studii universitare de masterat oferite de către Universitatea din Bucureşti au numărat aproape 6.000 de înscrieri. Menţionăm că pentru anul universitar 2022-2023, Universitatea din Bucureşti a oferit celor interesaţi să studieze la una dintre cele 19 facultăţi un număr de 4.459 de locuri bugetate, în timp ce pentru candidaţii la studii de masterat, UB a pus la dispoziţie 3.250 de locuri bugetate", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei de învăţământ transmis marţi.

Care a fost concurența?

La sesiunea de vară, pentru studiile universitare de licenţă, datele arată o concurenţă medie pe universitate de 6,93 înscrieri pe loc bugetat.

Programul cu cele mai multe înscrieri este Limbi moderne aplicate din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, care a înregistrat o concurenţă record de peste 58 de înscrieri pe locul bugetat.

O concurenţă de peste 17 înscrieri pe loc bugetat s-a înregistrat la specializările Biochimie tehnologică şi Chimie Farmaceutică de la Facultatea de Chimie, în timp ce specializarea Chimie medicală din cadrul aceleiaşi facultăţi a numărat o concurenţă de peste 15 înscrieri pe loc bugetat.

Totodată, o concurenţă de peste 13 înscrieri pe loc bugetat s-a înregistrat pentru programele Cibernetică informatică (Facultatea de Administraţie şi Afaceri), Limba şi literatura italiană şi Studii Americane (Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine).

Concurenţă de peste 12 înscrieri pe loc bugetat a fost înregistrată la programul Administrarea afacerilor din cadrul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri, în timp ce peste 11 înscrieri / loc bugetat au fost la specializările Chimie (Facultatea de Chimie), Etnologie şi Comunicare şi relaţii publice (Facultatea de Litere) şi Tehnologia Informaţiei (Facultatea de Matematică şi Informatică).

Nu în ultimul rând, specializări precum Fizică, Fizică informatică, Fizică tehnologică (Facultatea de Fizică) sau Limba şi literatura portugheză (Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine) au numărat o concurenţă de peste 10 înscrieri pe loc bugetat scos la concurs.

 Câți olimpici au optat pentru UNIBUC?

În plus, la sesiunea de admitere din iulie, 189 de elevi olimpici au ales Universitatea din Bucureşti pentru continuarea studiilor. Dintre aceştia, 113 au optat pentru Facultatea de Matematică şi Informatică, 35 pentru Facultatea de Fizică, 27 pentru Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, 6 pentru Facultatea de Istorie, 3 pentru Facultatea de Litere, 2 pentru Facultatea de Chimie şi câte unul pentru Facultăţile de Biologie, Drept şi Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.

Care a fost concurența la master?

Şi în cazul programelor de masterat, cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti au înregistrat un număr mare de înscrieri în rândul absolvenţilor de licenţă. Astfel, o concurenţă semnificativă pentru programele de masterat s-a înregistrat la Facultatea de Fizică, unde s-au înregistrat peste 4 înscrieri / loc bugetat, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, unde s-au înregistrat aproape 4 înscrieri / loc bugetat şi la Facultatea de Administraţie şi Afaceri, unde s-au înregistrat 3 înscrieri / loc bugetat.

Care sunt noile programe de studiu introduse la UNIBUC?

Pentru anul universitar 2022-2023, cu sesiunile de admitere din iulie şi septembrie, Universitatea din Bucureşti propune câteva programe de studiu noi, dezvoltate ca răspuns la dinamica socio-economică actuală şi la provocările viitorului:

- Licenţă Psihologie - Ştiinţe cognitive (la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei)
- Geografia turismului (la Facultatea de Geografie, filiala Focşani, în sesiunea de toamnă)
- Robotică (program comun al Facultăţii de Fizică şi al Facultăţii de Matematică şi Informatică, în sesiunea de toamnă)
- programele de masterat din domeniul Psihologie: Psihoterapie focalizată pe emoţii şi Terapii cognitiv-comportamentale (la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE