MINISTERUL EDUCAȚIEI
Mai mulți bani pentru decontarea transportului școlar
Totul ține de adoptarea unei ordonanțe de urgență, care prevede introducerea unei sume forfetare pentru cei 131.000 de elevi navetiști. Într-o dezbatere publică ținută joi, ministrul chiar a fost de acord să mărească suma în cauză, față de proiectul inițial.
Studenții revin la facultate. Care sunt prețurile chiriilor din marile centre universitare
Startul unui nou an universitar se apropie, iar studenții care învață în marile orașe au de ales între un loc în căminele studențești sau în chirie. Studenții trebuie să ia în calcul atât confortul, dar și costurile.
Sorin Cîmpeanu: Bursele sociale și transportul gratuit sunt asigurate de la bugetul de stat
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că asigurarea gratuităţii transportului elevilor şi bursele sociale "sunt de maximă importanţă pentru Guvernul României" şi sunt asigurate de la bugetul de stat.
Sorin Cîmpeanu: „Orele de informatică vor avea o pondere mai mare decât până acum. Viitorul educației va fi unul digital”
Orele de informatică vor avea o pondere mai mare decât până acum şi vor fi pentru toţi copiii, indiferent de nivelul de învăţământ, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
Anul școlar 2022-2023 începe cu modificări majore pentru elevi și profesori. Care sunt cele mai mari schimbări
Se strigă iar catalogul în învățământul românesc, însă de data aceata nu mai este vorba de prăfuitul registru care amintește de blamatele dosare cu șină, ci de unul „modern”, din care rubricile pentru semestrul I și II dispar.
Rezultatele finale la Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Sorin Cîmpeanu: Rata finală de promovare a examenului de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie - 35,4%
Rata finală de promovare a examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 35,4%, în creştere cu aproape 3% faţă de rezultatele iniţiale şi cu 2,5% comparativ cu sesiunea de toamnă a anului trecut, a anunţat sâmbătă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
Iași: Containerele cu toalete, soluția autorităților la grupurile sanitare din curțile școlilor
Containerele cu toalete sunt soluția rapidă găsită de autoritățile locale pentru latrinele din curțile școlilor. În județul Iași, în 11 comune s-au făcut astfel de grupuri sanitare, racordate la apă, cu chiuvete şi vase de toaletă funcționale.
S-au afișat rezultatele la Bac 2022, sesiunea de toamnă. Cea mai ridicată rată de promovare, din 2009 până în prezent
Primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă, s-au afișat la aviziere și online, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până în ora 12:00. În aceeași zi, în intervalul 12:00-16:00, candidații nemulțumiți de note pot depune contestații.
Școli fără toalete în curte, doar începând cu 2025. În școli nu există nici suficiente manuale
Mulți elevi vor reveni în bănci, iar școlile încă au probleme: unele unități de învățământ au toaletele în curte, în timp ce alte școli nu au obținut încă autorizație de securitate la incendiu sau nu au suficiente manuale.
Cîmpeanu: În maximum trei ani, în România nu va mai exista nicio școală cu grup sanitar neconform
Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că s-au făcut progrese în privinţa autorizării la securitate de incendiu a unităţilor şcolare, însă nu sunt importante, deoarece normele nu s-au schimbat radical, adăugând că în doi ani, maximum trei ani, în România nu va mai exista şcoală cu grup sanitar neconform.
Legile educației merg la avizare. Dezbaterea publică a adus peste 9.000 de amendamente
Reprezentarea elevilor în consiliile de administrație ale școlilor, modificarea mecanismelor de admitere la liceu, dar și privind organizarea bacalaureatului sunt printre propunerile pe care Ministerul le-a acceptat deja în cadrul dezbaterii publice pe tema legilor educației.
EXCLUSIV | Ministrul Educației, reacție la scrisoarea celor 100: "Intelectualul este un deținător de diplomă de studii superioare, la fel ca milioane de absolvenți"
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a transmis celor 100 de intelectuali care au cerut printr-o scrisoare deschisă să fie consultați în dezbaterea legilor Educației că solicitarea acestora este ”nesemnificativă”.
Legile educației, așteptate cu interes. Dezbaterea publică s-a încheiat
Perioada de dezbatere publică pentru noile legi ale educației s-a încheiat. Ministerul Educației a organizat, în ultimele zile, câte o ultimă videoconferință pentru fiecare dintre cele două legi – cea a învățământului preuniversitar și cea a învățământului superior.
EXCLUSIV | Sorin Cîmpeanu, la Euronews România, despre dezbaterile pentru noile legi ale educației: „Îmi place să cred că am reușit să clarificăm toate aspectele care au fost ridicate”
Perioada de dezbatere publică pentru noile legi ale educației s-a încheiat miercuri. La ora 22.00, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, va fi invitatul Euronews România.
Singurul elev de la sat din județul Iași care a obținut media zece la Evaluarea Națională. Cum a reușit performanța
La Iași, dintre cei 16 elevi care au obținut media maximă la Evaluarea Națională unul singur este de la sat. Nota maximă i-a oferit șansa să învețe la liceul mult dorit. Sprijinul familiei, dar și al profesorilor contează foarte mult, o spune chiar mama băiatului de 10.
Părinții, intrigați de modul în care are loc dezbaterea legilor Educației. ”E un maraton de întrebări și răspunsuri”
Reprezentanții părinților sunt îngrijorați că modificările aduse legilor Educației vor încuraja măsuri prosegregare, în condițiile în care unele licee sau colegii sunt încurajate să organizeze examene de admitere proprii pentru a-și selecta elevii.
Legile Educației, dezbateri în contradictoriu. Admiterea la colegii, cel mai controversat subiect
Dezbaterea proiectelor de legi ale Educației au generat discuții în contradictoriu. Cele mai dezbătute subiecte au fost organizarea admiterii la colegiile naționale și a Bacalaureatului, dar și finanțarea învățământului.
Dezbaterea finală a Legilor Educației. Legea învățământului superior, ultima videoconferință
Este ultima zi de dezbatere publică a legilor educației. Dacă ieri a fost dezbătută legea învățământului preuniversitar, astăzi se discută legea învățământului superior și nici aceasta nu este lipsită de controverse.
EXCLUSIV | Ministrul Educației: Robotica, posibilă probă la BAC, din 2027
Zilele acestea au loc ultimele dezbateri publice privind legile educației. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, i-a oferit un interviu jurnalistului Euronews, Maria Moiș, despre acest subiect, la aeroport, acolo unde i-a întâmpinat pe olimpicii internaționali la astrofizică.
Cum văd profesorii legile educației. Directorul Viforel Dorobanțu: „Educația nu va arăta într-un fel mai bun sau mai rău datorită unei legi a educației”
Zilele acestea are loc o dezbatere maraton privind legea învățământului preuniversitar între ministrul Sorin Cîmpeanu și societatea civilă
Ultimele dezbateri publice pentru noua Lege a Educației din Învățământul Preuniversitar. Ce modificări vor fi aduse
Astăzi și mâine au loc ultimele dezbateri publice pentru noua lege a Educației din Învățământul Preuniversitar. Sunt ultimele întâlniri ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, cu experți în educație, sindicate, părinți, elevi, și profesori.
Legea Educației, dezbătută la Brașov. Cîmpeanu: Posturile de titularizare vor fi de cinci ori mai multe anul viitor
Posturile de titularizare vor fi de cinci ori mai multe anul viitor, a estimat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cea de-a doua sesiune de dezbatere a proiectului de Lege a Educației, de la Brașov.