EVENIMENTE CULTURALE
Studiu: Românii preferă să se uite la filme decât să meargă la teatru. Interesul a crescut inclusiv pentru filmele românești
Românii preferă mai degrabă să se uite la filme și să citească cărți, în special în format digital, decât să meargă la teatru, arată datele Barometrului de Consum Cultural pe 2023.
Zeci de evenimente culturale la Zilele patrimoniului european. Care este programul și în ce țări se desfășoară
În această toamnă, zeci de evenimente culturale au loc în întreaga Europă ca parte a Zilelor europene ale patrimoniului, o inițiativă comună a Consiliului Europei și a Comisiei Europene.
O sută de toboșari au cântat împreună la Iași: Artiștii au interpretat simultan 10 piese celebre din repertoriul rock
Sincronizare și spectacol muzical inedit, la Iași! O sută de toboșari au cântat la cele 80 de seturi de tobe aduse de acasă și amplasate în grădina din spatele Palatului Culturii.
Aventura baloanelor cu aer cald. Timp de 3 zile, 10 baloane vor zbura deasupra lacurilor și satelor din județul Dolj
A început „Aventura baloanelor” - primul festival al baloanelor cu aer cald din Oltenia. Timp de 3 zile, 10 baloane se vor ridica deasupra lacurilor și comunelor din apropierea Craiovei, spre încântarea pasagerilor.
Conferințele „Despre lumea în care trăim“, la Ateneul Român – ediția a șaptea. Festivalul de conferințe și dialoguri are loc în perioada 18–20 mai 2024
Conferințele „Despre lumea în care trăim“, ediția a șaptea, are loc la Ateneul Român. Festivalul de conferințe și dialoguri are loc în perioada 18–20 mai 2024.
Casa memorială Amza Pellea a fost transformată în muzeu. Până când poate fi vizitată gratuit
Casa memorială Amza Pellea, din Băilești, a fost reabilitată și transformată în muzeu. Inaugurarea casei memoriale a lui Amza Pellea a fost un eveniment cu mare încărcătură emoțională și a avut loc chiar de ziua de naștere a marelui actor - 7 aprilie.
Hidra, sculptura care a stârnit revoltă în rândul trecătorilor din Iași. Ce reprezintă, de fapt, lucrarea de artă
Uneori, arta chiar îi deranjează pe unii oameni. Revolta în fața unui tablou sau a unei sculpturi s-a manifestat puternic de-a lungul istoriei. Zilele acestea s-a întâmplat și la Iași
Omagiu adus lui Constantin Brâncuși la Craiova: Expoziții, evenimente culturale și dezvăluiri despre viața și opera sculptorului
De ziua lui Brâncuși, zeci de elevi și profesori, dar și alți pasionați de artă care au vrut să îi aducă un omagiu marelui sculptor, au trecut pragul Muzeului de Artă din Craiova. Aici sunt expuse o parte din operele sale de la începutul carierei.
GALERIE FOTO. A început Carnavalul de la Rio. Sute de mii de oameni petrec pe străzile orașului
Sute de mii de oameni petrec, în Brazilia, la vestitul Carnaval de la Rio. Reprezentanții celor mai mari școli de samba defileză pe străzile orașului. Ediţia din acest an se desfăşoară până pe 17 februarie.
Cultura, afectată de pandemie. Doar 20% dintre români mai merg la teatru
În ultimul an, românii și-au pierdut interesul pentru teatru, operă și chiar cinematograf, potrivit unui barometru recent. În schimb, oamenii ascultă tot mai multă muzică și preferă să stea pe internet sau să urmărească programe TV.
Expoziție impresionantă de artă contemporană la Timișoara, găzduită într-una dintre cele mai vechi clădiri ale orașului
Anul acesta, cu ocazia evenimentului Timișoara Capitală europeană a Culturii, spațiul a devenit un punct de atracție pe harta artei contemporane. Zeci de artiști tineri, români, dar și străini, își expun lucrările în această clădire istorică.
Concurs de rețete pentru cei mai gustoși mici, în București. Care sunt secretele bucătarilor
Bucătari profesioniști și amatori își pun toată priceperea pentru a face cel mai bun mic. Peste 15.000 mii de mititei se vor face la Festivalul Micul de Aur, organizat în Capitală în acest week-end.
Zilele Bucureștiului 2023. Ce evenimente sunt organizate și care este programul
Proiectul ”Zilele Bucurestiului 2023” se va desfășura în perioada 20-24 septembrie. ARCUB va marca împlinirea a 564 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului prin mai multe evenimente culturale cu acces gratuit.
Anul Nou evreiesc 2023: Ce este Rosh Hashanah și ce tradiții sunt de „Revelionul evreilor”
Vineri seara, evreii din întreaga lume au sărbătorit Rosh Hashanah. Cunoscută și sub numele de Anul Nou evreiesc, iată un rezumat a ceea ce face ca această zi să fie o parte atât de importantă a calendarului evreiesc.
Avertismentul organizatorilor de concerte și Evenimente Culturale: ”Evenimentele culturale ar putea fi de o calitate mai slabă dacă TVA va crește la 19%”
Marile concerte ar putea deveni amintire, iar evenimentele culturale vor fi de o calitate mai slabă. Este avertismentul organizatorilor de concerte și Evenimente Culturale.
Noaptea Muzeelor la Sate 2023, o premieră europeană şi naţională
Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) anunţă organizarea în premieră a evenimentului, considerat "o adevărată nocturnă muzeală care activează şi prezintă în exclusivitate potenţialul patrimoniului cultural din spaţiul rural românesc".
Povestea ostașului necunoscut. 100 de ani de când monumentul a fost ridicat în Capitală
S-au împlinit 100 de ani de când România a ridicat, în Capitală, Mormântul Ostașului Necunoscut. Acum un secol, un copil rămas orfan din cauza războiului alegea sicriul unui luptător anonim care avea să devină simbolul sacrificiului suprem pentru țară.
Adrian Ghenie a inaugurat la Timișoara expoziția ”Corpul Imposibil”, deschisă până în iunie
Expoziția-eveniment Adrian Ghenie: The Impossible body a fost inaugurată la Timișoara. Este prima expoziție personală după 14 ani în România a artistului Adrian Ghenie. Vernisajul s-a bucurat de un public numeros, de 400 de persoane care au avut bucuria să îl felicite pe Adrian Ghenie.
Circulaţie restricţionată de vineri până duminică, în București. Ce evenimente vor avea loc weekendul acesta
Brigada Rutieră a Capitalei a anunțat că circulația rutieră va fi restricţionată de vineri până duminică, în Capitală, pe mai multe artere, unde vor avea loc mai multe evenimente sportive, cultural-artistice şi sociale.
Străvechi ritual Incaș, reînviat în Peru. Autoritățile îl văd drept un mod de a readuce turiștii în regiune
Un vechi ritual incaș a fost reînviat în Peru, o încercare a autorităților de a revitaliza turismul afectat de îndelungatele proteste din țară. Este vorba despre a aduce ofrande Soarelui, lucru care se întâmpla la solstițiul de iarnă, sărbătoare care are loc în iunie în emisfera sudică.