Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O sută de toboșari au cântat împreună la Iași: Artiștii au interpretat simultan 10 piese celebre din repertoriul rock

Sincronizare și spectacol muzical inedit, la Iași! O sută de toboșari au cântat la cele 80 de seturi de tobe aduse de acasă și amplasate în grădina din spatele Palatului Culturii.

Un eveniment unic în România, inspirat din alte țări din Europa, dar și din Statele Unite ale Americii. Zece melodii rock, dintre care două în română, au răsunat în inima orașului.

Toboșarii au vârste între 5 și 60 de ani

Toboșariada s-a dovedit și anul acesta a fi un spectacol inedit, cu o energie specială. Este ceea ce au oferit 100 de toboșari din Iași, București, Constanța și Oradea publicului din capitala Moldovei. Cu vârste între cinci și 60 de ani, artiștii au cântat în sincron la 80 de tobe timp de mai bine de o oră și jumătate.

Cosmin, toboșar: Senzația e foarte faină. E foarte mișto aici, la Toboșariada. Cânt de aproape șapte ani, cred. Nu se poate compara cu absolut nimic.

Andrei, toboșar: Îmi place la Toboșariada. Pe parcursul melodiilor evoluez mai mult, învăț melodii noi, cunosc informații.

Arina, toboșar: A fost foarte tare! Mi-a plăcut!

Spectatorii s-au distrat pe cinste

Ploaia nu i-a speriat nici pe artiști, nici pe susținători, care au dansat și au bătut din palme.

Spectatoare: Este extraordinar! Am venit aici să îi susținem pe elevii noștri și suntem tare bucuroși, pentru a doua oară la acest eveniment. Doamne ajută să fie cât mai lung și cât mai plin de toboșari talentați.

Spectatoare: Este extraordinar! Super, super, mega star!

Au fost zece melodii rock, dintre care două în limba română. Un spectacol pentru care artiștii s-au pregătit intens și individual. Ianis cântă la tobe de cinci ani și de atunci visează la un astfel de moment.

Ianis Pârvu, toboșar: A fost energizant. Suntem obosiți, dar mai vrem și la anul. În asta mă descarc, fără tobe nu pot.

Claudia Pârvu, părinte: Extrem de emoționant. Nu numai acum. Toata perioada în care a repetat. Foarte emoționant.

Sincronizare aproape de perfecțiune

Organizatorii spun că toboșarii ar reușit să se sincronizeze aproape de perfecțiune.

Petran Paveliuc, organizator Toboșariada: Mă bucur ca Iașiul este din nou la înălțime cu evenimente din astea unice și cu tinerii ăștia care muncesc foarte mult și le place ceea ce fac.

Sergio Ponti, baterist din Italia: Mereu spun că formația este la fel de bună ca toboșarul. Dacă toboșarul este bun, trupa va suna bine.

Aceasta a fost cea de a treia ediție a Toboșariadei. Organizatorii își propun să extindă evenimentul și în alte orașe din țară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE