Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aventura baloanelor cu aer cald. Timp de 3 zile, 10 baloane vor zbura deasupra lacurilor și satelor din județul Dolj

A început „Aventura baloanelor” - primul festival al baloanelor cu aer cald din Oltenia. Timp de 3 zile, 10 baloane se vor ridica deasupra lacurilor și comunelor din apropierea Craiovei, spre încântarea pasagerilor.

Totul pentru a promova zborul cu balonul cu aer cald, dar și Oltenia ca destinație turistică. La prima oră a dimineții, primele baloane cu aer cald au pornit în aventură.

”Chiar dacă am peste 1200 de zboruri de fiecare dată am emoții, emoții din alea, corecte, frumoase, o euforie din asta pentru o altă întâlnire cu cerul.

Cel mai bine este să încercați zborul cu balonul la înălțime, acolo sus, un zbor adevărat și o să o să vă dați seama că descrierea prin cuvinte este foarte complicată.”, a declarat Sergiu Zavulan, pilot.

Și pentru că l-am crezut, am urcat și noi într-unul dintre baloane. Curentul nu e puternic la răsăritul soarelui și nici la apus, ore propice pentru zborul cu balonul. Astfel, călătoria este confortabilă.

Ridicarea balonului de la sol se face foarte lin. Ai senzația că urci cu liftul.

Cât costă o plimbare cu balonul

Baloanele cu aer cald nu pot fi dirijate, ci se lasă în voia vântului. Singurul lucru pe care îl controlează pilotul este înălțimea la care ține balonul.

În timpul zborului, pasagerilor li se face un scurt instructaj. Ei află detalii legate de aterizare: ce vor simți și cum trebuie să se comporte pentru a nu se lovi.

Un zbor, la răsărit, cu balonul cu aer cald costă 800 de lei, iar la apus – 1.000 de lei. Pentru copii, prețul este la jumătate. Aventura cu balonul durează între 40 și 60 de minute, în funcție de vreme.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE