ENERGIE
Noul curent: localități în beznă. Primarii sting lumina în localități, din cauza cheltuielilor mari
Noua ordonanță pe energie lasă în beznă localități din România. Până la rectificarea bugetară din toamnă, există comune care au epuizat și fondurile de salarii, de câteva luni. Unii primari au recomandat școlilor să înceapă cursurile online, alții fac economii la iluminatul public.
Avertisment ANRE: Noua Ordonanță de Urgență ar putea încălca legislația
Noua Ordonanță de Urgență din domeniul energiei ar putea încălca legislația europeană. Este avertismentul Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, care spune că impunerea unui preț fix pentru gazele folosite de companii în producerea energiei contravine normelor europene.
Executivul face economii prin reducerea plafoanelor pentru energie
Nici noua ordonanță de urgență pentru energie nu definește consumatorul vulnerabil. În schimb, o nouă categorie de cetățeni se simte acum vulnerabilă: cea care se încadrează în intervalul care nu va mai beneficia de compensare integrală, la intrarea în vigoare a noilor reglementări.
Nicolae Ciucă, despre eliminarea dependenței de gazele rusești. ”Merge în sensul deja proiectat la nivel euro-atlantic pentru tranziţia energetică”
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că ruperea de sursele rusești de hidrocarburi se produce, din punct de vedere strategic, așa cum a fost stabilit la nivel euro-atlantic pentru tranziția energetică.
Ordonanța privind compensarea prețului la energie, adoptată de Guvern. Cine va plăti facturi mai mari
Unii dintre români ar urma să plătească facturi mai mari la electricitate, după ce Guvernul a anunțat că scade pragul până la care se face compensarea pentru consumatorii casnici, de la 300 de kwh pe lună la 255.
IFA Berlin 2022 | Casa viitorului apropiat este personalizată. Confort sustenabil, la comandă
Casele inteligente vor primi, în viitorul apropiat, o nouă etichetă. Vor fi "personalizate". Este un termen folosit din plin, zilele acestea, de producătorii și experții în tehnolgie la IFA Berlin.
UE vrea plafonarea prețurilor la energiei și diminuarea cererii de electricitate. Măsurile analizate de Comisia Europeană
Comisia Europeană ia în calcul mai multe variante pentru a plafona prețurile la energie și pentru reducerea cererii de electricitate, ca parte a unui viitor pachet de măsuri propuse pentru a combate creșterea prețurilor la energie.
Franța s-ar putea confrunta la iarnă cu întreruperi programate ale energiei electrice
Francezii ar putea avea parte de o iarnă mai ciudată, marcată de întreruperea curentului electric. Avertismentul vine chiar de la premierul Elisabeth Borne și ar fi una dintre măsurile de reducere a consumului de energie.
Prețurile energiei fără umbrela statului. Românii ar plăti facturi la energie de câteva ori mai mari
Chiar dacă vom avea o iarnă ușoară, prețurile facturilor ne-ar sufoca, dacă Guvernul nu ar aplica schema de plafonare și compensare. Populația ar deveni în mare parte vulnerabilă la explozia prețurilor energiei, iar unii oameni ar înregistra datorii imense.
Cum ar putea fi impozitate companiile din energie. PSD propune taxă de solidaritate, pentru a compensa facturile
În curând, Guvernul va adopta noua ordonanță pe tema energiei, dă asigurări fostul premier PSD, Mihai Tudose. Aceasta va include o taxă de solidaritate pentru companiile din domeniu, respectiv o impozitare suplimentară. Banii vor ajuta statul să acopere cheltuielile cu compensarea facturilor.
Ultimele discuții pe energie în coaliție. Impozitare pe tot lanțul, de la producători la furnizori
Ordonanța de urgență privind noile măsuri în domeniul energiei este aproape finalizată. Scenariile luate în calcul de coaliție vizează supraimpozitarea întregului lanț, de la producători la traderi și furnizori.
Descoperire revoluționară în domeniul energiei. A fost inventată bateria aluminiu-sulf, alternativa la litiu-ion
Cercetătorii Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT) au inventat un nou tip de baterie care s-ar putea dovedi a fi o alternativă pentru stocarea de energie, pe măsură ce piața energiei produse din surse regenerabile este în continuă creștere.
Soluții alternative pentru încălzire. Greenpeace: În România sunt peste 20.000 de prosumatori
Peste 20 de mii de români și-au montat deja instalații de încălzire alternativă ca să evite facturile uriașe pentru încălzire, potrivit celor mai noi date GreenPeace, confirmate și de ministrul Energiei. Sunt așa-numiții prosumatori care dețin instalații de producere a curentului electric.
Românii care se încălzesc cu lemne ar putea primi un ajutor de la stat pentru a trece mai ușor peste iarnă
Românii care se încălzesc cu lemne ar putea primi un ajutor de la stat, pentru a trece mai ușor peste iarnă. Fiecare familie ar putea primi 150 de lei pentru metrul cub de lemn cumpărat. În acest moment, prețul unui metru cub variază între 280 și 400 de lei.
ANALIZĂ | Facturile la energie și gaze sunt în creștere în Europa. Ce fac guvernele altor țări pentru cetățenii lor
Creșterea accelerată a inflației a declanșat o criză a costului vieții în toată Europa, iar guvernele intervin pentru a încerca să protejeze gospodăriile și companiile de creșterea aparent fără sfârșit a prețurilor la energie.
Guvernele europene economisesc energia. Spania și Germania, printre primele țări care caută soluții pentru criză
Europa se confruntă cu o criză energetică pe care unii experți au descris-o ca fiind cea mai gravă din ultimele decenii. Odată cu apropierea iernii, țările europene caută soluții pentru a face față crizei.
Intermediarii din energie, supraimpozitați. Plafonarea și compensarea: posibil cost de 40 de miliarde de lei
Coaliția ia în calcul două scenarii în încercarea de a reduce prețurile uriașe la energie și gaze naturale. Pe de o parte, supraimpozitarea furnizorilor și distribuitorilor și, pe de altă parte, revenirea la piața reglementată.
Bangladeshul începe să taie curentul. Guvernul vrea să scadă cheltuielile cu energia
Autoritățile din Bangladesh sunt hotărâte cu orice preț să scadă consumul de electricitate și combustibili, așa că au decis că școlile vor fi închise încă o zi pe săptămână, iar birourile guvernamentale și băncile vor termina programul cu o oră mai devreme decât până acum.
Noi impozite în energie. Propunerea ar înseamnă o supraimpozitare a profiturilor
Guvernul ar putea lua în calcul o impozitare a întregului lanț de producție, intermediere și furnizare din energie. Ministrul energiei, Virgil Popescu, care a anunțat această propunere, după ședința Executivului, a respins totodată posibilitatea scăderii TVA pentru acest domeniu.