DEPRESIE
Studiu: Oamenii prezintă un risc mai mare să se sinucidă în zilele de Anul Nou și de luni
Potrivit unei analize globale a sinuciderilor pe parcursul a aproape patru decenii, oamenii sunt mai predispuși să moară prin sinucidere luni decât în orice altă zi a săptămânii, iar riscul a crescut și în ziua de Anul Nou.
Depresia e un „moft”, cred unii români, în timp ce cabinetele se aglomerează de pacienți care își fac curaj să ceară ajutorul
În România, numărul celor care ajung la specialist și se internează pentru a primi tratament împotriva depresiei a crescut în ultimii ani. Cel mai des, femeile sunt cele care cer ajutor.
Adolescenții, afectați din cauza tehnologiei. Unul din 10 copii suferă de anxietate și depresie
Expunerea la tehnologie este una dintre cele mai mari temeri pe care o au părinții. 1 din 10 copii suferă de anxietate, iar pre-adolescența și adolescența, o spun părinții, sunt perioade în care cu greu reușesc să gestioneze relația cu copiii.
Venirea pe lume a unui copil, bucurie și dificultăți. Un părinte din cinci suferă de depresie post-partum
Terapie după nașterea unui copil, recomandă specialiștii. Nu doar emoțională, ci și fizică. 10% dintre femei și bărbați suferă de depresie după venirea pe lume a copilului, arată statisticile.
Anxietatea de separare la animalele de companie. Ce pot face stăpânii, înainte de a pleca în vacanță fără patrupede
Nu doar oamenii suferă de anxietate sau depresie, ci și animalele. Cei care pleacă în vacanță și își lasă patrupedele în grija altcuiva, ar trebui să știe că și patrupedele pot suferi de anxietate de separare.
Studiu: Depresia afectează mai mult oamenii care trăiesc în suburbii decât pe cei din centrele orașelor
Potrivit cercetărilor existente, persoanele care locuiesc în zonele urbane din Europa de Vest și din SUA se confruntă cu un risc de depresie cu 39% **majorat** în comparație cu cei care locuiesc în alte părți.
Punem abandonul școlar și depresia în aceeași frază. Yolanda Crețescu, psiholog: "Avem analfabeți emoțional"
Yolanda Crețescu, psiholog și psihoterapeut, a spus în direct la Euronews România că absolut oricine se poate confrunta cu depresia într-un moment al vieții, doar că nu suntem învățați să o tratăm și să o prevenim.
Depresia, flagelul care capătă amploare. Eurostat: România, pe ultimul loc la numărul de cazuri raportate
Orice român care suspectează că suferă de depresie poate merge la medicul de familie pentru un diagnostic preliminar, pus cu ajutorul unui chestionar standard. De aici, poate fi îndrumat către psihiatru și apoi la consiliere psihologică.
Pacienții înving anxietatea în realitatea virtuală. Cum funcționează căștile VR
Tehnologia de ultimă oră ajută oamenii anxioși sau depresivi să-și găsească liniștea interioară. Un program terapeutic, inspirat de jocurile video, devine popular pe întreg Teritoriul de Nord al Australiei.
Consiliere psihologică pentru mame, decontată de stat. Câte femei sunt afectate de depresia post-partum
Mamele vor putea beneficia de consiliere psihologică, până la 4 luni de la naștere, dacă sunt înregistrate la Casa de Asigurări. Măsura vine pentru a trata depresia post-partum care apare la aproximativ 15% dintre femeile din Europa, conform OMS.
Hub de sănătate mintală în România. Platforma a fost creată pentru persoanele care au nevoie de ajutor specializat
La Iași a fost lansat primul hub de sănătate mintală din țară. Institutul de Psihiatrie „Socola” a creat o platformă menită să vină în sprijinul pacienților săi, dar mai ales în sprijinul persoanelor care, poate, nu au posibilitate și nici curaj să se adreseze unui specialist.