BANI
Sindicaliști: Legea salarizării, amânată până în 2025. Motivele întârzierii ar fi alegerile de anul viitor și deficitul bugetar
Legea salarizării nu va fi finalizată la sfârșitul acestui an, așa cum promiteau politicienii în vară. Cel mai devreme, ea ar putea fi gata în martie anul viitor, dar va putea intra în vigoare abia din 2025.
Guvernul vrea amânarea cheltuielilor. Un proiect OUG ar putea amâna plata unor drepturi salariale câștigate în instanță
Guvernul vrea să amâne cheltuielile și le rostogolește, pentru a se încadra în noua țintă de deficit bugetar. Ministrul Finanțelor propune amânarea plății unor drepturi salariale câștigate în instanță, dar și interzicerea organizării de festivaluri sau concerte, cu excepția celor de final de an.
Instalarea repartitoarelor, blocată de asociațiile de proprietari. Amenda pentru lipsa lor ajunge la 1000 de lei
Toți românii racordați la sistemul public de termoficare trebuie să aibă repartitoare individuale pe calorifere până la 31 decembrie. Asta spune legea eficienței energetice, amânată însă de cinci ori în ultimii șaisprezece ani.
Bugetul UE, votat în Parlamentul European. Vor fi alocați mai mulți bani pentru infrastructura rutieră și tinerii fermieri
Mai multe burse de studiu Erasmus pentru tineri, fonduri suplimentare pentru infrastructura afectată de transportul de mărfuri din Ucraina, dar și bani pentru tinerii fermieri. Sunt doar o parte dintre alocările din bugetul UE pe anul viitor, anunțate de parlamentarii europeni.
Ungaria şi România sunt pe primele locuri în UE în ceea ce priveşte rata inflaţiei
Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut semnificativ în luna septembrie până la 4,9%, de la 5,9% în luna august, în timp ce în România a scăzut uşor de la 9,3%, până la 9,2%, arată datele publicate, miercuri, de Eurostat.
Curtea Constituțională aprobă proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare
Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizarea pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament, au precizat, surse Euronews România.
România nu este singura țară care încearcă să rezolve problema pensiilor speciale. Cât costă aceste beneficii în Europa
România nu este singura țară care încearcă să rezolve problema pensiilor speciale. Confruntate cu declinul demografic, multe state europene încearcă să reducă beneficiile acordate până acum, iar unele au făcut deja acest lucru.
Românii, neprotejați în fața dezastrelor. UNSAR: 4 din 10 proprietari nu știu pentru ce îi protejează o poliță facultativă
Inundațiile produse de instalațiile de apă vechi sunt motivul pentru care companiile de asigurări au plătit cele mai mari sume pentru despăgubirea proprietarilor anul trecut.
Tichete pentru elevii din familii cu venituri mici, acordate de Guvern. Ce valoare au și la ce pot fi folosite
Guvernul a anunțat că va acorda tichete elevilor care provin din familii cu venituri mici, începând cu anul școlar 2023-2024. Măsura va aplica timp de patru ani și este finanțată din fonduri europene.
Bursele sociale pentru studenţi vor creşte de la 580 la 900 de lei, în anul universitar 2023-2024
Cuantumul minim al bursei sociale pentru studenţii înmatriculaţi la programe de studii universitare, în anul universitar 2023-2024, creşte de la 580 de lei la 900 de lei, potrivit unui Ordin al Ministerului Educaţiei.
Ministrul Economiei va trimite Corpul de Control la Loteria Română, pe fondul noului logo controversat
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a declarat, miercuri, la Ploieşti, că va trimite Corpul de Control la Loteria Română, după ce în spaţiul public au apărut controverse privind achiziţia noului logo.
EXCLUSIV. Jan Kees Martijn, șeful misiunii FMI: Trebuie să vă asigurați că guvernul cheltuiește banii în mod eficient
La finalul vizitei de evaluare a economiei românești, șeful misiunii FMI a acordat un interviu jurnalistului Euronews Daniel Coman. Jan Kees Martin a răspuns la întrebări despre inflație, deficitul bugetar și felul în care statul ar trebui să taxeze populația și firmele.
Cum explică Loteria Română noua siglă controversată de 50.000 de euro, găsită pe un site cu 3 euro: ”Prestatorul are responsabilitatea originalității și caracterului distinctiv”
La aniversarea a 117 ani, Loteria Română a simțit nevoia de o schimbare de imagine. Așa că a înlocuit, cu ajutorul agenției Rusu-Borțun, celebra siglă cu trifoiul cu patru foi. Noul logo seamănă, însă, foarte mult cu unele sigle dintr-o bancă de imagini de pe internet.