ARTĂ
”Lupta pentru libertate”, într-o expoziție foto la Londra. Sunt expuse fotografii ale Revoluției din 1989 și ale Războiului din Ucraina
În prezent, libertatea este un lucru firesc. Să mergi oricunde și orcând nu-ți poate interzice nimeni. Într-un trecut nu atât de îndepărtat, acum 34 de ani, erau lucruri de neconceput.
Bijuterii unicat, din piese de calculator. Doi pasionați de artă creează bijuterii din electronicele care ar urma să fie aruncate la gunoi
Acolo unde ceilalți văd gunoi, ei văd posibilitatea de a crea artă. Dana și Andy, doi prieteni din Cluj-Napoca, creează bijuterii unicate din plăcile de bază de la calculatoare. Colaborează cu centre de reciclare și obiectivul lor este să arate că fiecare lucru poate avea mai multe vieți.
Culoarea anului 2024 este "Peach Fuzz", un simbol al compasiunii şi conexiunii umane
Dacă ar exista o culoare care să definească anul 2024, ce nuanță ar putea fi? La această întrebare au răspunsul experții de la Pantone Color Institute care au descoperit care va fi culoarea care ne va urmări tot anul care vine: Peach Fuzz, o nunață care simbolizează compasiunea și conexiunea umană.
Cinema Arta, cel mai vechi cinematograf din România, a împlinit 110 ani
Cel mai vechi cinematograf din România a împlinit 110 ani. A fost deschis în 1913 de un cunoscut producător de la acea vreme, Janovics Jeno. Clădirea în care se afla cinematograful este situată în inima orașului Cluj-Napoca și a aparținut cândva unui cunoscut antreprenor pe nume David Sebestyen.
Noaptea Albă a Galeriilor pentru iubitorii de artă. Tablouri digitale au fost expuse în galeriile din Craiova
Sculpturi, unele chiar din hârtie, picturi abstracte, fotografii, dar și reprezentări artistice în format digital. Lucrările inedite au fost expuse la Noaptea Albă a Galeriilor în Craiova.
Pokémon x Van Gogh – colaborarea menită să îi încurajeze pe oameni să (re)descopere arta
Pikachu într-o pălărie de pâslă gri, Snorlax și Munchlax lenevind în dormitorul lui Van Gogh, Sunflora ieșind dintr-un buchet de floarea-soarelui - Muzeul Van Gogh din Amsterdam are o colaborare neașteptată, dar adorabilă, pentru cea de-a 50-a aniversare.
#TheCube - Luminile uitate pornite în Palatul Parlamentului, călcâiul lui Ahile pentru iMapp
Timp de 12 ore, pe fața Palatului Parlamentului au fost proiectate lucrări digitale care îmbină arta cu tehnologia, însă prezentarea futuristă s-a lovit de neglijența angajaților Parlamentului, care au uitat pornite luminile de la două ferestre.
GALERIE FOTO. iMapp Bucharest. Proiecții pe Casa Poporului, la cel mai mare concurs de videomapping din lume
Peste 50.000 de oameni au participat la cea de-a opta ediţie a concursului internaţional de 3D video mapping iMapp Bucharest - Winners League organizat, sâmbătă seara, în Piaţa Constituţiei, informează Primăria Capitalei într-o postare pe pagina de Facebook.
Anu Tali, unul dintre cei mai captivanți și mai versatili dirijori, pe scena Festivalului Internațional George Enescu
Anu Tali, unul dintre cei mai captivanți și mai versatili dirijori de pe scena internațională actuală, va dirija luni seară, de la ora 17:00, Orchestra Filarmonică Würth, în cadrul Seriei de Concerte de la Ateneu.
Primul muzeu imersiv din România. Un nou spațiu al artei și tehnologiei pentru capodoperele lui Gustav Klimt
Un nou spațiu al artei și tehnologiei s-a deschis la București. Este, însă, un loc care, cu siguranță, le oferă vizitatorilor o experiență uimitoare. Proiecții uriașe, sunet și lumină, totul într-un spectacol fermecător.
Controverse după ce primarul Ion Doldurea din Caracal s-a vrut pictat ca Brâncoveanu. Critic: ”E supremul neam prost și parvenitism”
Radu Oltean, un apreciat autor de ilustrație documentară, a catalogat drept ”supremul parvenitism” gestul primarului Ion Doldurea din Caracal, în contextul în care actualul edil a comandat un tablou în care el, fiii săi și soția apar pictați pentru a reda dinastia domnitorilor familiei Basarabilor.
Sporus Meijs, inginerul care a cheltuit aproape 50.000 de euro pentru a-și modifica înfățișarea. De ce a vrut să-și tatueze corpul în întregime
Sporus Meijs, un inginer de 53 de ani din Paris, a cheltuit 50 de mii de euro, valoarea unui Audi A5 nou, pentru a-și modifica înfățișarea. El și-a tatuat aproape în întregime trupul, și-a făcut intervenții chirurgicale și a început să poarte cercei.
GALERIE FOTO Primul ”Sărut” al lui Brâncuși. Valoarea de asigurare a sculpturii este de 22 de milioane de euro
La București, la Art Safari, a fost adusă una dintre capodoperele sculptate de Constantin Brâncuși: Sărutul. Este vorba despre prima variantă a Sărutului, realizată de Brâncuși în anul 1907, la începutul carierei sale artistice la Paris.
Buzău International Arts Festival 2023. Cunoscutul actor Armand Assante va participa la cea de-a treia ediție a festivalului
Actorul american Armand Assante, cunoscut și aclamat la nivel mondial pentru rolurile sale din filme precum Gotti, The Odyssey sau American Gangster, vine la Buzău, ca invitat de onoare al Buzău International Arts Festival.
Mai puțină cultură în România: Aproximativ 60% dintre instituțiile culturale de stat s-ar putea închide
Peste 300 de instituții publice de cultură care au sub 50 de angajați ar putea fi închise dacă ordonanța privind reducerile bugetare va fi adoptată în forma actuală, susțin directorii acestora.
Topul orașelor pline de artă din Europa. Care sunt cele mai bune locuri pentru iubitorii de artă
Plănuiești o excursie în oraș, te muți într-un oraș european, îți cântărești opțiunile cu privire la locul unde să studiezi arta sau ești pur și simplu curios să afli care sunt orașele europene care au cel mai mult de oferit din punct de vedere artistic?
De ce a protestat Sinéad O'Connor la SNL în 1992 și cum a schimbat aceasta istoria
Cântăreața de origine irlandeză Sinead O'Connor a murit la vârsta de 56 de ani, a anunțat miercuri Irish Times. Ea va rămâne pentru totdeauna în istorie pentru melodia "Nothing Compares 2 U", compusă de Prince, transformând-o într-un imn pentru cei cu inima frântă.
„Țara celor o mie de nuduri”. Artistul Spencer Tunick a adunat o mulțime de oameni pentru a-i fotografia goi, în Finlanda
S-au dezbrăcat de haine laolaltă cu inhibițiile și emoțiile lor, de bunăvoie și de dragul artei. Asta au făcut o mie de oameni, în zorii unei zile de vară, de parcă au existat, pentru o clipă, într-o lume doar a lor.