Un nou spațiu al artei și tehnologiei s-a deschis la București. Este, însă, un loc care, cu siguranță, le oferă vizitatorilor o experiență uimitoare. Proiecții uriașe, sunet și lumină, totul într-un spectacol fermecător.
Artă și tehnologie, îmbinate într-un mod spectaculos. Se întâmplă în București, în cadrul primului Muzeu Imersiv din România.
Primul moment de artă imersivă le oferă vizitatorilor, timp de 15 minute, o călătorie în lumea operelor lui Gustav Klimt. Printre lucrările faimosului artist simbolist, Doamna cu evantai și Doamna în Aur, dar și celebrul Sărut.
Peste 60 de lucrări semnate de Gustav Klimt sunt proiectate în acest spațiu uriaș de 2.500 de metri pătrați.
Cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud-Est oferă și un al doilea spectacol: o călătorie în fascinanta Lume Subacvatică, un spectacol pentru toate vârstele.
Mădălina Ivașcu, Cofondator MINA: Ne-am inspirat foarte mult din muzee și centre de new media art din diferite țări și am ajuns la această compartimentare în care avem spațiul imersiv unde publicul poate vedea spectacolele Gustav Klimt și Lumea subacvatică. Ele sunt interpretări realizate de studiouri și de artiști români.
Sorina Topceanu, Cofondator Mina: Noi am deschis doar de opt zile și deja avem peste 14.000 de vizitatori cărora le mulțumim enorm că ne-au primit atât de bine și am avut parte de acest succes. Îl intuiam, dar a fost peste așteptările noastre.
Din 15 septembrie, la Mina Museum, va fi inaugurat și un spațiu dedicat special celor mici. 16 instalații interactive și educative îi vor ajuta pe copii să descopere lucruri noi cu ajutorul unui profesor, dar și al inteligenței artificiale.