Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea se răcește de duminică, în toată țara. Precizări de la ANM

Sunt temperaturi de primăvară la mijlocul lunii decembrie. În sud-estul țării, mercurul în termometre a urcat astăzi până la 19 grade, în timp ce pentru vestul țării meteorologii au anunțat cod galben de ploi și, neobișnuit pentru sezonul de iarnă, descărcări electrice. De duminică, vremea se răcește în toată țara, dar pentru o scurtă perioadă.

Alina Șerban, meteorolog ANM „Ne aflăm sub influența unei mese de aer cald, ce determină temperaturi foarte ridicate, cu mult mai ridicate decât ar trebui să avem la momentul acesta. Vorbim de maxime ce trec de 10, chiar de 15 grade, în partea de vest, de centru, de sud-est a teritoriului s-au înregistrat chiar 19 grade.

Precipitațiile care apar în acest interval, vorbim de sisteme noroase, mai consistente în jumătatea de vest a teritoriului.

Mai mult decât atât, aduc și fenomene convective, respectiv descărcări electrice care sunt mai degrabă specifice sezonului cald.

De mâine, se răcește în vest, în nord, duminică în toată țara. Vorbim de temperaturi chiar ușor negative prin vest, prin nord, iar temperaturile minime în cursul nopților vor fi negative în aproape toată țara și chiar sub pragul gerului, adică sub minus 10 grade.

Acest pasaj de răcire va fi tot de scurtă durată, există semnale că vremea își va reveni sub aspect termic de la mijlocul săptămânii viitoare”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE