Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Voluntari români la Euro 2024. UEFA se bazează pe ajutorul a 16.000 de voluntari din 124 de țări

La campionatul European de fotbal din Germania lucrează și 16.000 de voluntari, aproape 100 dintre aceștia fiind români. Echipa Euronews i-a întâlnit la Munchen și a stat de vorbă cu ei, dar și cu suporteri români veniți special să-i vadă pe tricolori.

Dincolo de ce se întâmplă pe stadioane, Campionatul European de fotbal înseamnă o adevărată industrie, care implică munca a zeci de mii de oameni. Printre aceștia, un rol esențial îl au și voluntarii, cei care lucrează gratis, doar din pasiune. 

Pentru cele 16.000 de posturi de voluntari de la EURO 2024 au aplicat cereri nu mai puțin de 146.000 de oameni. Aproape 100 dintre voluntarii de la Euro sunt români, iar Euronews a stat de vorbă cu câțiva dintre aceștia.

Reporter: Cum e să fii voluntar? 

Voluntar: Este foarte frumos, o experiență deosebită, majoritatea suntem stabiliți în Ger, ne bucurăm mult să fim aici.

Voluntar: Ajutăm românii, facem totul din plăcere, nu suntem plătiți, suntem și alături de Națională, aducem un plus de valoare, mergem și la meciuri. Noi ne împărțim între Munchen și Frankfurt.

Mulți suporteri au făcut eforturi mari pentru a susține Tricolorii 

Alături de voluntari găsești la tot pasul și suporteri români, care au făcut eforturi mari pentru a putea fi prezenți la Euro. 

”Am venit special, efort mare, am condus 1.500 km, merită, mi-am luat bilete din decembrie, cam scumpe, sute de euro”, spune un suporter. 

”Sunt în Ger de 10 ani, am emoții, n-am ajuns la primul antrenament, sper să-i văd pe băieți”, a spus un altul. 

”Am un tricou cu semnături de la Nicolae și Burca, sunt de 13 ani aici, venim de la 300 km. (Reporter: Merită efortul?) Da, da merită, am încredere foarte mare în băieți trecem de grupe”, a mai spus un suporter. 

La meciul de sâmbătă cu Belgia, peste 15.000 de suporteri români vor fi în tribunele stadionului din Koln.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE