Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ziua meciului România - Belgia. Tricolorii, încrezători că pot reuși un rezultat bun la Koln. Edi Iordănescu: ”Intrăm cu gândul să câștigăm!”

Echipa națională de fotbal joacă în această seară al doilea meci de la Campionatul European, împotriva Belgiei. România - Belgia se va juca de la ora 22:00, la Köln.

Echipa Națională a României are nevoie de o victorie pentru a fi sigură de calificarea în optimile de finală. Tricolorii ar acumula astfel șase punte și ar fi siguri că ar continua competiția organizată în Germania, dar și cu un rezultat de egalitate am fi extrem de aproape de a merge mai departe și de a trece de faza grupelor. 

De partea cealaltă, Belgia a pierdut surprinzător în primul meci, în fața Slovaciei, și atunci belgienii cu jucători de top, care evoluează la marile cluburi din Europa vor căuta să obțină victoria cu echipa României, ceea ce ar face ca grupa noastră să fie extrem de echilibrată și după două meciuri, toate cele patru echipe să aibă câte trei puncte în clasament. 

De-alungul istoriei, România și Belgia s-au întâlnit pe teren de 12 ori. Cele două naționale și-au împărțit victoriile, câte cinci de fiecare parte, în timp ce două partide s-au încheiat la egalitate. 

Pentru meciul din această seara de la ora 22:00 este posibil să existe câteva mici schimbări în primul 11, conform declarațiilor lui Edi Iordănescu. Astfel, este posibil ca Valentin Mihăilă să înceapă titular, în locul lui Florinel Coman. Mihăilă ar fi trebuit să fie titular și cu Ucraina, dar a acuzat o stare ușoară de răceală. Totodată, o altă schimbare posibilă ar fi ca Dean Florescu să intre în locul lui Nicușor Bancu.

Primul antrenament oficial pe arena din Koln

Echipa Națională de fotbal a României s-a antrenat pe stadionul din Koln, cel care va găzdui meciul cu Belgia din această seară. Tricolorii sunt optimiști și convinși că pot obține calificarea după un rezultat bun.

Naționala de fotbal s-a antrenat vineri pe arena din Koln pe care se va juca meciul Belgia România de sâmbătă seara. Selecționerul Edi Iordănescu a făcut ultima repetiție înaintea partidei la finalul căreia România ar putea obține calificarea și a testat primul 11 pe care îl va folosi sâmbătă, departe de ochii presei și ai publicului.

”Entuziasm a fost, energie bună, încredere atunci când câștigi de maniera în care câștigi, cu emulația care s-a creat în jurul echipei Naționale, e clar că e clar că îți dorești cât mai repede să te reechilibrezi. Noi am crezut tot timpul în procesul nostru, în munca noastră. Am spus mereu că este important pentru mine, cel puțin la fel de mult ca și rezultatul este procesul, pentru că dacă procesul este unul corect și rezultatul are alte șanse să vină. Mă bucur de un grup bun, care mă ajută și îmi face munca mai ușoară pentru că deja după doi ani și jumătate avem calea noastră și sunt foarte bine consolidate. Am început foarte bine acest turneu, ne dorim să continuăm, iar încrederea mea în acest lucru este totală”, a declarat Edi Iordănescu. 

Radu Drăgușin crede în șansele tricolorilor de a obține un rezultat bun.

”Atât eu cât și colegii mei, cum am spus, avem un moral foarte bun. Da, victoria cu Ucraina a fost un moment special pentru noi toți, am simțit o emoție de nedescris nemaiîntâlnită până acum, iar cum am spus, aducem și în teren mâine seară și la finalul acestei partide să ne bucurăm. O să încerc, alături de colegii mei, să-i oprim pe belgieni, pentru că ăsta este rolul nostru de fundași, și să facem un joc bun și să obținem un rezultat pozitiv”, a precizat Radu Drăgușin. 

La meci și-au anunțat prezența peste 15.000 de români.

România-Belgia se va juca la Koln, pe un stadion cu aproximativ 43.000 de locuri, la conferința de presă premergătoare antrenamentului oficial, selecționerul Edi Iordănescu a admis că sunt posibile schimbări în primul 11, dar a reamintit faptul că se va baza pe jucătorii care au adus României acea victorie de la debutul Campionatului European și a îndemnat la mult echilibru înaintea unui meci care poate aduce Echipei Naționale calificarea în optimile de finală ale Euro 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE