Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Unii ar putea considera acest oraș german drept cea mai plictisitoare gazdă a Euro 2024. Iată de ce Frankfurt este de fapt o minune culturală

Frankfurt este considerat unul dintre cele mai plictisitoare orașe gazdă ale Euro 2024, însă lucurile nu stau deloc așa.

Dacă v-ați uitat la meciuri cu gândul că aici este partea plictisitoare a Germaniei, atunci mai gândiți-vă odată.

Frankfurt are muzee și galerii de talie mondială și amestecul cultural rezultă din faptul că este unul dintre cele mai diverse orașe din Germania, potrivit The Independent.

Pe lângă fotbalul spectaculos, pregătiți-vă pentru Botticelli, mâncare turcească și hoteluri cool. Pregătiți-vă, de asemenea, pentru un oraș hotărât să înlăture orice sugestie că nu este interesant.

Acest lucru este cel mai evident în jurul Alt-Sachsenhausen, zona de la sud de râul Main, unde străduțele medievale pietruite sunt pline de baruri și, seara, atmosfera este o combinație între York și Magaluf.

Toate acestea sunt extrem de interesante dacă sunteți înclinați să fiți gălăgioși, dar dacă aveți gusturi mai pretențioase, atunci căutați barurile din zona Bahnhofsviertel, străzile din jurul imensei fațade neo-renascentiste a gării din Frankfurt.

Dacă este prea mult pentru voi, atunci mergeți în Wiesenhüttenplatz, unde în fiecare seară Yok Yok Eden, unul dintre cele mai animate baruri în aer liber din oraș, își întinde mesele sub un baldachin de copaci.

Dacă intenționați să beți câteva halbe de Apfelwein, o variantă înșelător de puternică a cidrului din Frankfurt, va trebui să mâncați. Mergeți pe bulevardele paralele, Kaiserstraße și Münchener Straße, care merg de la gară spre est până la "noul" teatru de operă - una dintre multele locuri frumoase de modernism postbelic subapreciat ale orașului.

Pe Kaiserstraße veți găsi o mulțime de opțiuni moderne de mâncare europeană, dar dacă treceți pe Münchener Straße, veți intra într-o lume de cafenele și restaurante turcești și din Orientul Mijlociu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE