Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turcia restabilește brusc accesul la Instagram după mai bine de o săptămână

Turcia a restabilit accesul la Instagram după mai mult de o săptămână de blocare la nivel național.

Autoritatea pentru tehnologiile informației și comunicațiilor a interzis accesul la Instagram la 2 august, fără a oferi un motiv clar.

Oficialii guvernamentali au declarat ulterior că interdicția a fost impusă deoarece platforma de social media nu a respectat legislația turcă.

"În discuțiile noastre cu oficialii Instagram, am fost asigurați că solicitările noastre vor fi îndeplinite, în special cele privind activitatea infracțională, și am primit promisiunea că vom lucra împreună la un mijloc de cenzurare a utilizatorilor", a scris Abdulkadir Uraloğlu, ministrul turc al transporturilor și infrastructurii, pe platforma de social media X sâmbătă, când interdicția a fost ridicată.

Uraloğlu a afirmat că platforma "trebuia să stabilească regulile conforme cu legislația turcă și că, în cazurile în care legea e încălcată, va exista o intervenție rapidă și eficientă".

El a adăugat că toate conturile deținute de organizații "teroriste" vor fi interzise și că tot conținutul care promovează astfel de organizații va fi eliminat, menționând în special PKK, PYD și FETO.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE