Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tot mai multe proteste față de turismul excesiv în Spania. Locuitorii din Mallorca cer limitarea turiștilor în regiune

Protestele față de turismul excesiv se înmulțesc pe zi ce trece. Au ajuns acum și pe populara insulă Mallorca, unde peste 100 de oameni au manifestat pe plajă.

Anul trecut a fost unul record pentru zonă, cu aproape 14 milioane de vizitatori străini, iar anul acesta, numărul turiștilor depășise deja șase milioane până la începutul verii.

Mișcarea cunoscută sub numele ”Să ocupăm plajele noastre” cere limite pentru numărul de turiști și soluții la probleme precum saturarea serviciilor publice sau dificultăți privind accesul la locuințe.

Guvernul local a înființat o comisie mixtă cu sectorul turistic și societatea civilă pentru a limita turismul, dublând controalele împotriva închirierii ilegale de apartamente.

Pentru cei găsiți în neregulă, amenzile ajung și la 80.000 de euro.

Turismul excesiv, cunoscut și sub numele de „overtourism,” a devenit o problemă majoră în Spania în ultimii ani, afectând în special destinațiile populare precum Barcelona, Ibiza, Mallorca și alte regiuni din Insulele Baleare, dar și orașe istorice precum Sevilla și Granada.

Spania este una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, fiind pe locul doi după Franța în ceea ce privește numărul de vizitatori internaționali.

În 2019, Spania a înregistrat peste 83 de milioane de turiști străini, un număr aproape dublu față de populația sa de aproximativ 47 de milioane de locuitori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE