Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Veneția limitează grupurile de turiști la 25 de persoane și interzice ghizilor turistici să mai folosească megafoane

Veneția a interzis ghizilor turistici să folosească megafoanele și a limitat grupurile lor la maximum 25 de persoane.

Noile reguli privind dimensiunea grupurilor turistice au intrat în vigoare joi, dar includ excepții pentru copiii sub doi ani, grupurile școlare și excursiile educaționale.

Acestea se aplică și pe insulele venețiene Murano, Burano și Torcello.

Limita ar fi trebuit să intre în vigoare în luna iunie, dar aceasta a fost amânată deoarece mulți ghizi rezervaseră deja tururi de grup cu mai mult de 25 de persoane.

Ghizii care încalcă normele ar putea primi amenzi cuprinse între 25 și 500 de euro. De asemenea, a fost interzisă utilizarea difuzoarelor, "care pot genera confuzie și perturbări", conform municipalității.

Cum gestionează Veneția aglomerația?

Orașul a testat, de asemenea, o nouă taxă pentru călătorii de o zi. Taxa de 5 euro pe persoană a fost aplicată în 29 de zile de vârf între aprilie și jumătatea lunii iulie, inclusiv în majoritatea weekendurilor.

Aceasta este menită să reglementeze aglomerația, să încurajeze vizitele mai lungi și să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor din Veneția.

În total, proiectul a adus orașului 2,2 milioane de euro de la aproximativ 450 000 de vizitatori, dar unii l-au catalogat drept un "eșec".

Aceștia spun că nu a făcut mare lucru pentru a reduce numărul de turiști, cu o medie de 75 000 de vizitatori în primele 11 zile ale procesului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE