Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tik-Tok lite, interzis în Uniunea Europeană. Comisia nu acceptă ca utilizatorii să fie încurajați să stea cât mai mult pe internet

Tik Tok își va retrage definitiv programul de recompense în Uniunea Europeană. Decizia vine după ce funcția, care îi recompensează pe utilizatorii care petrec mult timp în fața ecranului, a fost puternic criticată de Bruxelles.

Anunțul referitor la eliminarea funcției TikTok Lite a venit din partea Comisiei Europene, care a acuzat dependența pe care o pot da rețelele de socializare.

Funcția îi recompensa cu monede virtuale pe utilizatorii care vizionaează mult timp videoclipuri sau care dau likeuri.

Monedele virtuale pot fi apoi transformate în carduri cadou pe site-urile partenere.

TikTok și-a lansat noul serviciu controversat în Franța și Spania la sfârșitul lunii martie, înainte de a-l suspenda în Uniunea Europeană câteva săptămâni mai târziu, după deschiderea unei investigații de către Bruxelles.

Comisia Europeană a considerat că mecanismul prezintă riscuri grave pentru sănătatea mintală a utilizatorilor.

Reacția Tik Tok

„Întotdeauna căutăm să colaborăm în mod constructiv cu Comisia Europeană și alte autorități de reglementare. TikTok este mulțumit că am ajuns la o rezolvare amiabilă și am retras acum programul de recompense TikTok Lite care a fost lansat în Franța și Spania în aprilie, pe care îl suspendasem deja în mod voluntar.”, spun reprezentanții Tik Tok.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE