Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#TheCube. Cum s-a schimbat cuplul clasic: bărbații lucrează de acasă, femeile merg la serviciu

Vremurile cuplului clasic, în care femeia are grijă de casă, iar bărbatul merge la muncă, au apus. Între timp, lucrurile s-au schimbat și mai au loc să se schimbe. De exemplu, cel mai nou trend este cel al bărbaților care lucrează de acasă, în timp ce femeile, partenerele lor de viață, merg la serviciu. Însă, există multe detalii care merită sesizate în această dilemă. Radu Hângănuț a studiat modul în care oamenii din online se raportează la această nouă posibilă realitate.

Nou trend pe piața muncii: bărbații lucrează tot mai mult de acasă

Datele din SUA arată că 38% dintre bărbați au posibilitatea de a alege să lucreze de acasă, în timp ce această posibilitate este prezentată de către angajator doar pentru 30% dintre femei.

Dacă ne uităm la posibilitatea de a lucra de acasă prin prisma locului de muncă pe care îl au atât bărbații, cât și femeile, vedem că aici diferențele sunt ceva mai mari: 50% dintre bărbați, prin natura locului de muncă, au posibilitatea de a lucra de acasă, în timp ce această posibilitate există doar pentru 39% dintre femei.

Analiștii care au studiat fenomenul pentru publicația The Economist spun că are legătură, în principal, cu faptul că foarte multe dintre femei au joburi care pur și simplu nu pot fi făcute de acasă - unele sunt medici, altele sunt educatoare, profesoare - adică un serviciu care nu permite lucrul remote/de acasă.

Oricum, se discută destul de mult despre acest nou trend pe piața muncii, în special pe Linkedin. Cineva a spus acolo, de exemplu, că ideea în sine este una OK, „atât timp cât familia îți respectă intimitatea și nu confundă orele de muncă cu orele din viața privată”.

Legat de asta, Lorraine Lundqvist are un blog, numit Blogging Midlife. Ea spune că soțul ei lucrează de acasă deja de șase ani și că situația a devenit insuportabilă. Au ajuns, astfel, la un compromis și au găsit împreună la următoarea soluție: „soțul meu și-a mutat biroul în beci”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE