Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surse: Încep audierile în cazul Alfred Bulai. Persoanele care au depus reclamații, chemate să dea declarații

Procurorii încep audierile în dosarul de la SNSPA care îl vizează pe profesorul Alfred Bulai, au precizat surse din rândul anchetatorilor pentru Euronews România. Zilele acestea vor da declarații în fața anchetatorilor victimele și martorii. Mai mult, 31 de profesori cer Comisiei de etică să îl cerceteze și pe Marius Pieleanu. Facultatea de Comunicare de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative anunță că a creat o adresă de email unde pot fi sesizate cazurile de hărțuire, abuz sau violență psihologică.

La secția 2 de Poliție a apărut și una dintre posibilele victime din dosarul Alfred Bulai. Ea va da declarații în fața polițiștilor și va povesti dacă a fost agresată.

”Cum să nu fac asta? E mai greu să dai un interviu decât să te duci la poliție. M-au sunat ei săptămâna trecută. Mă duc astăzi. Nici nu știu dacă depun plângere sau îmi iau ei o declarație în calitate de martor sau ceva.

E o chestiune de responsabilitate socială și trebuie făcută treaba asta. Și dacă mai sunt alte fete, femei care au trecut prin situația mea le încurajez să vorbească”, a declarat Cătălina Tăbăcaru, fostă studentă la SNSPA, pentru Euronews România.

Alte victime sunt așteptate la audieri, au precizat surse din rândul anchetatorilor pentru Euronews România. La categoria martori intră și persoane din conducerea SNSPA și persoane din Ministerul Educației.

La procurori au ajuns 21 de e-mailuri în care mai multe persoane povesteau ceea ce știu ce s-a întâmplat în dosarul care-l vizează pe profesorul Alfred Bulai.

Mai mult, 31 de cadre didactice care predau la SNSPA au cerut Comisiei de Etică a Universității să-l cerceteze și pe Marius Pieleanu, un alt profesor. Sociologul este acuzat de alte foste studente de hărțuire sexuală sau de abuz sexual. Acești 31 de profesori voiau să fie începută cercetarea în cazul lui Pieleanu încă din prima ședință a comisiei de etică, cea care a avut loc luni.

”Conștienți de faptul că ceea ce s-a întâmplat nu trebuie și nu poate fi trecut cu vederea, am inițiat o nouă formă de comunicare cu studenții FCRP. Până acum, invitam studentele și studenții FCRP ca, atunci când au probleme, să se adreseze direct și fără ezitare decanatului sau tutorilor de an. În noul context, am creat o adresă de email dedicată în mod precis unor eventuale probleme de acest tip, sensibile pentru cei afectați. Astfel, studentele și studenții FCRP pot semnala situații de hărțuire, abuz sau violență psihologică la adresa de email sesizari_abuzuri@comunicare.ro, având garanția fermă că intimitatea și integritatea emoțională le sunt protejate.

Mai mult, odată cu începerea anului universitar, vom iniția o serie de ateliere dedicate acestei teme, prin care să creștem nivelul de conștientizare a profesorilor și studenților deopotrivă. Orice acțiune de hărțuire, abuz sau violență psihologică este incompatibilă cu misiunea și valorile noastre. Avem încredere că eforturile noastre vor consolida și dezvolta, în continuare, comunitatea FCRP.”, au precizat reprezentanții Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA București.

Ce acuzații i se aduc profesorului

Potrivit unei investigaţii jurnalistice realizate de snoop.roAlfred Bulai, profesor la SNSPA, ar fi hărţuit sexual mai multe studente.

Profesor și cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, Bulai le-ar fi cerut studentelor să se dezbrace în fața lui în camera unde era cazat.

Publicația a discutat cu 18 victime şi martori din perioada 1995-2024 despre comportamentul profesorului de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii, dintre care mai mult de 20 de ani în SNSPA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE