Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Scandal între medicii de familie și CNAS. Medicii spun că sunt puși să semneze contracte fără să știe dacă vor fi plătiți

Este haos în sistemul medical. Medicii de familie și cei din ambulator sunt în plin scandal cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Specialiștii acuză instituția că îi pune să semneze contracte cu Casa pentru următoarele șase luni.

Asta deși, în ultimele trei luni ale acestui an nu știu dacă vor fi plătiți de CNAS pentru serviciile pe care le oferă.

Reprezentanții CNAS sunt contraziși de medicii care lucrează în ambulatoriu, dar și de medicii de familie. Mai exact, CNAS că 99,5% dintre acești medici au semnat actele adiționale care prelungesc durata contractelor în baza cărora medicii de familie și din ambulatoriu lucreaza cu CNAS.

Pe baza acestor documente, ei primesc bani în urma serviciilor pe care le prestează, iar medicii spun că numărul lor e mult mai mic.

La Sibiu, există o situație destul de dificilă având în vedere că nici nu au fost primite aceste acte adiționale care sunt semnate acolo de mână, digital.

Până la finalul lunii septembrie nu ar putea fi probleme pentru pacienți pentru că vor fi serviciile medicale decontate de CNAS pe actuala valoare a punctelor în funcție de care se lucrează.

De la 1 octombrie ar putea apărea probleme pentru pacienți, iar CNAS recomandă caselor județene de sănătate ca medicii să semneze contractele pentru a doua jumătate a anului, însă cei din ambulator și medicii de familie spun că ei sunt nevoiți să semneze în alb aceste contracte, având în vedere că nu știu dacă vor fi găsiți bani la rectificarea bugetară pentru a fi decontacte seriviciile medicale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE