Doisprezece măcelari ne vor reprezenta, pentru prima dată, la Campionatul Mondial de Măcelărie. Competiția va fi organizată la Paris, în martie 2025, iar, echipa noastră se pregătește la foc continuu.
Cătălin Angheru, măcelar: „Facem o ruladă din spată de porc. O facem să fie cât mai aspectuoasă și cât mai frumoasă. După cum se vede, este gata. Foarte multe preparate, din porc, din vită, din oaie, de la carne de steak-uri scumpe până a cele clasice: șnițele, panetate.”
12 măcelari au făcut o demonstrație de măiestrie în fața românilor, după ce au fost aleși să facă parte din echipa care ne va reprezenta la cea mai importantă competiție: World Butchers Challange 2025.
Paul Cordea, măcelar: „Am pregătit o ruladă din cotlet, cu cașcaval, șuncă și baby spanac, iar pe afară am dat cu panadă, îmbogățită cu ierburi aromatice mediteraneene.”
Măcelarii au fost aleși din peste 40 de candidați, după ce au fost organizate castinguri în patru orașe din România.
Florin Stîngă, măcelar: „Nu a fost greu. Mă bucur că au avut încredere în mine. Am 21 de ani de experiență, de la vârsta de 19 ani am plecat în Germania, din 99 până în 2007, an de an. Partea tranșare porc, tranșator de bandă.”
Pentru a câștiga, trebuie să nu risipească, să fie rapizi și să exceleze la savoare
Pentru a fi aleși, măcelarii au avut la dispoziție 45 de minute să semi tranșeze carnea, să o transforme în preparate savuroase și să demonstreze că merită să facă parte din echipa României.
Petre Georgian, măcelar: „Pentru faptul că vin de la Buzău vă pregătesc pastrama clasică, care nu trebuie să lipsească, pentru că ne reprezintă pe noi. Vom face cotlete de berbecuț, gâturi feliat, iar pulpa va fi umplută, legată și va sta în picioare.”
Săptămâna trecută a fost ales și căpitanul echipei, un măcelar care are 19 ani de experiență. Face naveta din Italia, pentru a se vedea cu ceilalți membri.
Gabriel Arghir, căpitanul echipei de măcelari: „Trebuie să facem cât mai multe preparate și să nu facem risipă. Toată carnea pe care ne-o vor da, noi trebuie să o transformăm în diverse elemente. Sunt foarte multe categorii pe care se premiază și ei se uită la tot, de la igienă, la rapiditate, la gust, la forma produselor, la design.”
Cosmin Moldovan, jurat la Campionatul Mondial al Măcelarilor: „Fiind jurat în cadrul Top Chef Măcelar, am zis că următorul nivel este să înființăm o echipă național cu care să mergem la Campionatul Mondial de la Paris, pentru că avem foarte mulți băieți talentați și experimentați. E o onoare mare pentru mine să fiu jurat și la campionatul mondial.”
Echipa va avea și un designer culinar, care se va asigura că produsele vor arăta extraordinar.