Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Roma: Nouă atracție turistică superbă. O plajă a fost amenajată pe malul râului care străbate orașul

Turiștii și locuitorii Romei se bucură de o nouă atracție vara aceasta. Este vorba despre o plajă amenajată de autoritățile pe malul râului Tibru.

O plajă a fost amenajată pe malul râului Tibru din Roma

Umbrele, șezlonguri și multă relaxare. De toate aceste lucruri se pot bucura cei care aleg să-și petreacă timpul liber pe plaja amenajată, departe de agitația orașului. Locul poate găzdui până la 200 de persoane, în fiecare zi.

Sabrina Alfonsi, consilier pentru mediu, Primăria Romei: „Este un parc de vară, care permite celor care nu pot merge în vacanță să se bucure de apă și soare. Au acces la băuturi răcoritoare, precum și la activități culturale, yoga, activități sportive și concerte de seară”.

Plaja amenajată a fost realizată pornind de la conceptul de staycation, adică pentru cei care, din diferite motive, în general financiare, nu pot merge în vacanță vara. Potrivit unui sondaj, aproximativ 56% dintre italieni nu vor pleca anul acesta pe nicăieri. Așadar, primăria oferă gratuit umbrelele și șezlongurile. Cei care vin la plaja de pe Tibru vor scoate bani din buzunar doar pentru băuturi și mâncare.

Marco Brogna, expert în turism și economie, Universitatea Sapienza: „Este vorba despre staycation. Adică ideea de a rămâne acasă în vacanță. Termenul a fost inventat în 2008 în Statele Unite, în plină criză economică, și apoi a fost aproape abandonat sau ignorat”.

Proiectul a costat peste șapte milioane de euro și a fost amenajată într-o zonă care a fost mai întâi curățată.

Localnic: „Aici era un fel de junglă. Pe scurt, era o zonă pentru persoanele fără adăpost și nu era un loc frumos de văzut. Apoi, la un moment dat, a fost curățat și au făcut acest lucru care, pentru noi, locuitorii din Roma, este o noutate”.

Localnică: „Acest loc este un semn de atenție din partea administrației locale față de cetățeni și este, de asemenea, un semn de solidaritate față de persoanele în vârstă sau mai puțin înstărite care pot beneficia de un serviciu gratuit”.

Plaja amenajată pe malul râului va fi deschisă până pe 15 octombrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE