Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce țări europene au cheltuit cel mai mult pe turism anul trecut: Turiștii chinezi au dat aproape 183 de miliarde de euro pe vacanțe

Turiștii germani, britanici și italieni se numără printre cei care cheltuiesc cel mai mult atunci când vine vorba de călătorii.

Asta potrivit Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), care a urmărit care sunt țările care cheltuiesc cel mai mult, câștigă cel mai mult și unde au mers oamenii în 2023.

Țările europene se află în fruntea clasamentului la câteva dintre categorii - iată rezultatele.

Care sunt țările care au cele mai mari cheltuieli în turism?

Turiștii chinezi au cheltuit cel mai mult, totalul lor ajungând în 2023 la aproximativ 183 de miliarde de euro. Odată cu redeschiderea granițelor pentru călătoriile internaționale, aceștia i-au depășit pe americani, care au cheltuit anul trecut 114 miliarde de euro.

Cu un an înainte, turiștii din SUA au ocupat primul loc.

Germanii au fost pe locul al treilea în topul celor mai mari cheltuitori, acumulând un total de 104 miliarde de euro, iar britanicii pe locul al patrulea, cu 102 miliarde de euro.

Canada, Italia, India, Rusia și Coreea completează lista țărilor care au cheltuit cel mai mult pentru turism în 2023, Italia sărind de pe locul 10 pe locul 7.

Ce țări câștigă cel mai mult din turism?

În ceea ce privește câștigurile din turism, clasamentul este condus de SUA, care a obținut 164 de miliarde de euro în 2023.

Aceasta este urmată de Spania, care a câștigat 86 de miliarde de euro, Marea Britanie cu 69 de miliarde de euro, Franța cu 64 de miliarde de euro și Italia cu 52 de miliarde de euro.

Emiratele Arabe Unite, Turcia, Australia, Canada, Japonia, Germania, Arabia Saudită, Macao (China), India și Mexic completează topul primelor 15 țări care câștigă bani din turism.

Ce țări vizitează turiștii?

Două țări europene au ocupat anul trecut primele locuri în topul celor mai mulți călători străini. Franța a rămas cea mai vizitată țară din lume, cu 100 de milioane de turiști internaționali.

Se așteaptă să repete aceste cifre și în 2024, cu Jocurile Olimpice de la Paris care vor avea loc în iulie și august.

Spania a ocupat locul al doilea, cu 85 de milioane. Ambele au devansat SUA (66 de milioane), Italia (57 de milioane) și Turcia (55 de milioane).

În total, șapte dintre cele mai vizitate 10 destinații au fost în Europa, lista fiind completată de Italia, Germania și Austria. Aceasta face ca Europa să fie una dintre cele mai căutate regiuni, atrăgând cei mai mulți vizitatori internaționali din întreaga lume.

China a fost, de asemenea, o destinație de top timp de ani de zile, dar numărul de vizitatori în această țară a scăzut dramatic de când au fost introduse cerințe stricte de intrare în timpul COVID-19. Aceștia au scăzut de la 65,7 milioane în 2019 la doar 35,5 milioane în 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE