Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sute de copii au început cursurile în noul sediu al Școlii Gimnaziale Politehnica, dotat cu echipamente moderne

Tablele inteligente, mobilierul ergonomic și softurile educaționale pot ajuta elevii să învețe mai eficient. Unele școli încep să fie dotate cu astfel de echipamente care țin pasul cu tehnologia. Este și cazul Școlii Gimnaziale Politehnica, din incinta campusului UPB. Înființată în 2016 pentru a veni în sprijinul angajaților universității, unitatea de învățământ este acum accesibilă și altor părinți, iar de luni, școala are un nou sediu cu dotări moderne în care sute de copii au dat startul noului an școlar.

Școala inteligentă, eficientă în procesul de învățare

Bună ziua, dragi copii, dragi părinți! Copii, vă place noua școala?

Daaa!

Vreți să intrăm să vedem cum e?

Daaa!

Entuziasmați și plini de emoții, 260 de copii ai Școlii Gimnaziale Politehnica au început noul an școlar într-un sediu nou, cu multe dotări moderne, pentru ca procesul de învățare să fie cât mai eficient.

Laura Șerbănescu - directoare, Departamentul Școala Gimnazială Politehnica: „Fiecare clasă este dotată cu tablă inteligentă, cu sistem de predare față în față și online. Am învățat asta în timpul pandemiei și am proiectat direct în acest sistem, tot felul de softuri educaționale achiziționate pentru activățile didactice școlare și extrașcolare. Mobilierul este nou, modern, ergonomic pentru fiecare copil, tot ce are nevoie”.

Mihnea Costoiu – rectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București: Copii care au la dispozitie tehnologie nouă, infrastructura nouă, oameni foarte bine pregătiți și noul, să spunem așa, în fiecare zi adus în fața lor. Ceea ce ne dorim foarte tare este să formăm nu doar oameni foarte bine pregătiți, ci oameni și caractere și acest lucru este ținta noastră principală.

Părinte: Este o școală la standarde europene. Este foarte frumos organizată, clasele pregătitoare sunt separate de gimnaziu, ceea ce e un lucru bun. Sperăm să se acomodeze copiii ușor.

Copil: Mi-a plăcut creionul ăla flexibil!

Bunică: Având o vârstă mai înaintată și trecând prin tot felul de perioade, mi se pare ceva extraordinar. Cred că este un pas nou către ceva frumos.

Copil: Clasa noastră e frumoasă, avem loc de joacă și avem spațiu verde.

Nu doar părinții și copiii au fost încântați de noul sediu, ci și cadrele didactice.

Andreea Fily Bocan, profesoară învățământ primar și preșcolar, Școala Gimnazială Politehnica: Eu sunt foarte încântată de locul de joacă. Nu mă asteptam să avem un loc de joacă care să elimine puțin stereotipul acela de loc de joacă cu tobogan, leagăne. Licenta mea de la facultate chiar se bazează pe astfel de locuri de joacă, cumva restructurarea lor, astfel încât copiii să-și dezvolte creativitatea, autonomia, echilibrul, să se cațere, să se târască. Sălile sunt superbe, dotările nu mai spun, priveliștea, de asemenea.

Codruța Jipa, profesoară învățământ primar, Școala Gimnazială Politehnica: Este important și pentru noi, profesorii, să știm să stăpânim toate tool-urile acestea tehnologice ca să putem să transmitem mesajul corect.

Unitatea de învățământ a început să funcționeze din 2016 cu o grădiniță construită în campusul universitar Politehnica. În acest an sunt 130 de copii, împărțiți în opt grupe. În clădire sunt săli amenajate pentru fiecare grupă, dormitoare noi și cabinete de logopedie și de consiliere. În ciclurile de învățământ primar și gimnazial sunt înscriși 260 de elevi, care învață într-o clădire nouă.

Fetiță: Îmi place de grădiniță și de doamne. Îmi place să colorez.

Reporter: Ai văzut că acum e dormitor nou?

Da, îmi place!

Majoritatea copiilor care învață la Școala Gimnazială Politehnica sunt ai angajaților UPB. Părinților le este mult mai ușor să îi ducă pe cei mici la școală în același campus în care ei lucrează. De curând, înscrierile s-au deschis și pentru alte persoane, în limita locurilor disponibile, iar numărul de cereri este uriaș. De la anul, va începe și construcția liceului, tot în campusul Universității Politehnica. În 2026, liceul ar urma să fie gata.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE