Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

E-Fest, cel mai mare festival de gaming din România, la Politehnica București: Competiție, educație și tehnologie

Politehnica din București găzduiește, zilele acestea E-Fest, cel mai mare festival de gaming din România. Se joacă, se învață și se face spectacol! Peste 300 de jucători s-au înscris în competiție, iar organizatorii se așteaptă la peste 5000 de vizitatori.

Peste 300 de jucători s-au înscris în competiție

Tastaturi încinse, concentrare maximă și prietenii legate în lumea digitală. Pentru Alex, unul dintre concurenți, pasiunea pentru gaming i-a dat deja o direcție serioasă spre o carieră.

Alex, jucător CS: Îmi doresc o carieră în gaming pentru că este un alt domeniu, și asta îmi place să fac. Este ceva special. Nu toată lumea poate să facă asta. Este în plină dezvoltare acest domeniu, sunt foarte mulți sponsori implicați și crește de la an la an această industrie.

Organizatorii spun că la această competiție s-au înscris peste 180 de echipe, din care au fost selectate 64. Premiile pentru câștigători depășesc 20.000 de euro.

Premii de 20.000 de euro

Cătălin Burtea, organizator E-Fest: Este una dintre cele mai importante competiții la nivel de la nivel de gaming. Deja producem din ce în ce mai multe talente. Avem jucători care au venit la noi la turnee în anii trecuți și acum sunt la diferite echipe sau la academia unor echipe importante din străinătate

Iar Politehnica București nu e doar gazdă, ci și locul unde viitorul industriei de gaming prinde formă. Tinerii pot urma cursuri și programe de master care oferă cadru academic pentru viitorii dezvoltatori de jocuri.

Tinerii pot urma cursuri și programe de master

Prof. dr. ing. Horia Necula, prorector UPB: Pentru Politehnică, este important că este un nou eveniment prin care aducem tinerii alături de știință, alături de tehnologie. Și, dacă ne referim strict la ceea ce se întâmplă astăzi, la această competiție de jocuri, trebuie să recunoaștem că există astăzi o industrie a jocurilor de care putem profita în mod benefic pentru dezvoltarea culturii științifice și tehnice.

Un joc în sine nu este numai jocul propriu-zis, ci înseamnă multă tehnologie în spate, înseamnă multă dezvoltare, multe ore de muncă. Astăzi avem foarte multe aplicații în acest domeniu.

Cum se pregătesc tinerii pentru o carieră în industria jocurilor și ce înseamnă gamingul dincolo de ecrane, aflați în emisiunea @UPB, sâmbătă și duminică, de la ora 10:30.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE