Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest la Primăria Sinaia. Autoritățile vor să construiască o parcare supraetajată în locul Aleei Caraiman

Zeci de persoane, reprezentanți ai unor organizații civice, dar și localnici și turiști, au protestat în fața Primăriei din Sinaia. Oamenii sunt nemulțumiți de proiectul autorităților locale de a construi o parcare cu șapte etaje pe zona verde pe care se află și Aleea Caraiman, renumită că face legătura dintre Gară și centrul stațiunii montane. Autoritățile locale spun însă că proiectul este perfect legal și nu afectează zona istorică.

Protestul a fost organizat de mai multe asociații civice la care au luat parte și localnici și turiști veniți în vizită la Sinaia.

Protestatar: ”Sunt din București, dar nu cu această ocazie. S-a nimerit să fiu aici și sunt aici acum pentru că sunt de acord cu acest protest. Aleea Caraiman nu trebuie distrusă.”

Parcarea de lângă Aleea Caraiman a primit toate avizele

Proiectul realizării unei parcări etajate a fost de altfel blocat în urmă cu patru ani în urma unei achete jurnalistice, dar autoritățile locale au acționat în instanță. Anul trecut, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat însă dreptate Primăriei Sinaia, iar lucrările pot fi efectuate.

Finanțarea lucrărilor este asigurată deja prin fonduri europene și bani de la Guvern și are toate aprobările necesare.

Vlad Oprea, primar Sinaia: ”Suntem într-o lume liberă și oamenii au dreptul să protesteze. E o acțiune pur politică pentru un proiect început de acum patru ani de zile. Proiectul este perfect legal, are toate PUZ-urile aprobate, are aviz de la Ministerul Culturii, avem și o hotărâre a Înaltei Curți de Casație de Justiție în care ne dă voie să continuăm proiectul deci nu mai avem ce comenta pe tema asta.”

Proiectul parcării supraetajate are o valoare de peste 27 milioane lei, dintre care aproape 22,5 milioane finanţare nerambursabilă. A fost semnat în 25 aprilie 2019 și trebuia să fie gata în februarie 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE