Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Bătaie în Parlament. Florin Roman, după altercația cu Dan Vîlceanu: A încercat canibalic să mă muște de cap

A fost bătaie în Parlamentul României. Deputatul PNL Florin Roman îl acuză pe colegul Dan Vîlceanu că l-a lovit cu genunchiul în nas, la ieșirea din plen. Între timp, Florin Roman a ajuns IML pentru certificatul medico-legal.

21/05/2024 , 16:02

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a aprobat o sancţiune maximă pentru deputatul Dan Vîlceanu, după ce l-a bătut pe Florin Roman

Doi foști miniștri, Dan Vîlceanu și Florin Roman, s-au bătut la ieșirea din plen. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Parlament se vede cum cei doi deputați se luptă. Vâlceanu se apleacă asupra lui Roman și încearcă să-l imobilizeze. Reușește, într-un final, să-l împingă pe un culoar, unde Florin Roman susține că a fost lovit de Vîlceanu cu genunchiul în nas. Cei doi au început să se certe chiar în plen, unde parlamentarii s-ar fi împins și înjurat. În imaginile filmate după conflict, Florin Roman apare cu un şerveţel la nas. Deputatul PNL a anunțat și că va depune plângere penală împotriva lui Vîlceanu pentru lovire.

Între timp, Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a aprobat o sancţiune maximă pentru deputatul Dan Vîlceanu, după ce l-a bătut pe Florin Roman.

Florin Roman a fost la Institutul de Medicină Legală pentru a-și scoate certificat medico-legal. Din declarațiile pe care le-a făcut apoi, reiese că a fost consultat acolo de specialiști și, în doar câteva zile cu ajutorul acestui certificat, deputatul liberal are de gând să depună plângerea penală împotriva lui Vîlceanu. Interesant este că Florin Roman îi sugerează același lucru, să meargă la INML, „pentru a dovedi că astăzi a fost el și nu altul”.

Florin Roman spune că se cunoaște de ani de zile cu Dan Vîlceanu, au fost colegi de partid, au mai avut neînțelegeri, însă niciodată nu s-a ajuns la violență. De altfel, spune Roman despre Vîlceanu, acesta este „un om bun, care nu are niciodată ieșiri violente”. De cealaltă parte, Dan Vîlceanu nu a vrut să facă declarații publice, dar după întrebările repetate ale jurnaliștilor a spus faptul că nu are gând să intre în scandaluri marca Roman și, inițial, după ce au apărut primele informații legate de incident, Dan Vîlceanu a spus că a fost doar o altercație verbală. Imaginile de pe camerele de supraveghere l-au contrazis.

Conform regulamentului Camerei Deputaților, Dan Vîlceanu ar putea să se trezească cu indemnizația scăzută cu 50% pentru următoarele șase luni, din momentul deciziei în Parlament, iar pentru asta sunt câteva etape de parcurs: trebuie vizionate toate materialele, trebuie audiați cei doi în Comisia Juridică a Camerei Deputaților și abia apoi va fi luată o decizie finală. Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a spus că este gata să propună sancționarea tuturor celor implicați.

Florin Roman, deputat PNL: „În urma acelei altercații mi-a înfipt mâna în gât. Am ieșit, în acest fel, din sala de plen, iar în fața plenului a fost o strângere puternică. A încercat canibalic să mă muște în zona capului. M-am ferit. În momentul în care mi-am lăsat capul, mi-a împins capul cu mâna stângă și m-a lovit cu genunchiul în zona nasului. M-am prezentat astăzi la IML. Mi s-a făcut consultul. Urmează să fie eliberat, în câteva zile, certificatul medico-legal constatator. Iar în baza certificatului medico-legal constatator voi depune plângere penală împotriva acestui deputat huligan”.

Știrea inițială:

Bătaie în Parlamentul României. Florin Roman acuză că a fost lovit de Daniel Vîlceanu

Bătaie în Parlamentul României. Altercația a avut loc între deputatul PNL, Florin Roman, și fostul său coleg de partid, Dan Vîlceanu.

S-a întâmplat în această dimineață în ședința de plen a Parlamentului. Cei doi și-au adresat injurii, apoi au părăsit împreună sala de ședințe.

Disputa a continuat pe coridor pentru mai puțin de un minut. Deputatul PNL Florin Roman a precizat deputatul neafiliat Dan Vîlceanu l-a agresat fizic, în urma unui schimb de replici. Acesta spune că este gata ca pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere să depună plângere penală împotriva lui Dan Vîlceanu.

Pe de altă parte, Dan Vîlceanu spune că Florin Roman nu are nimic. Euronews a încercat să stea de vorbă cu cei doi, însă niciunul dintre aceștia nu a dorit să dea detalii suplimentare, sau o declarație oficială.

Florin Roman: ”Am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen”

„Astăzi am trăit un momement prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen. În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului”, scrie Florin Roman pe Facebook.

Deputatul susține că nu a ripostat, iar în perioada următoare va depune plângere penală împotriva lui Vîlceanu, pe care îl numește „prieten al Alianței Dreapta Unită” (USR-PMP-Forța Dreptei).

„Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, mai scrie Roman.

Președintele PNL: ”Violența fizică este de neacceptat”

Președintele PNL Nicolae Ciucă a reacționat imediat.

”Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor. Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază?

Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație.”, a declarat Nicolae Ciucă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE