Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Erdoğan acuză social media de "fascism digital" după ce Turcia a blocat Instagram

Recep Tayyip Erdoğan a acuzat platformele de social media de "fascism digital" în primele sale comentarii cu privire la interdicția impusă țării asupra Instagram.

Comentariile președintelui turc au fost făcute în timp ce oficialii erau angajați în discuții cu reprezentanții platformei de social media deținute de Meta pentru a restabili accesul la milioane de utilizatori din Turcia.

Autoritatea pentru comunicații și tehnologii informaționale (BTK) a țării a blocat accesul la populara aplicație de socializare vineri dimineața, fără a oferi un motiv.

Măsura a fost luată după ce Fahrettin Altun, șeful comunicațiilor din Turcia, a criticat Instagram pentru că ar fi blocat postările de condoleanțe pentru moartea lui Ismail Haniyeh, șeful biroului politic al Hamas, care a fost ucis săptămâna trecută într-un atac aerian în zori la Teheran, Iran.

Erdoğan a acuzat luni platformele de social media că acționează ca o mafie și a declarat că acestea nu pot "tolera nici măcar fotografii ale martirilor palestinieni".

Spre deosebire de aliații săi occidentali, Turcia nu consideră Hamas o organizație teroristă.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Abdulkadir Uraloğlu, a declarat că autoritățile turce s-au întâlnit cu reprezentanți ai companiei deținute de Meta săptămâna trecută și au avut o nouă rundă de discuții luni, fără a ajunge la un punct comun.

"Nu am obținut rezultatul pe care îl doream", a declarat Uraloğlu.

Instagram are peste 57 de milioane de utilizatori în Turcia, o națiune cu 85 de milioane de locuitori, potrivit We Are Social Media.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE