Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mahmoud Abbas: Uciderea liderului Hamas a avut scopul de a prelungi conflictul din Fâșia Gaza

Uciderea lui Ismail Haniyeh, liderul politic al grupării islamiste palestiniene Hamas, a avut ca scop prelungirea conflictului din Fâșia Gaza, a declarat Mahmoud Abbas, președintele Autorității palestiniene, într-un interviu acordat agenției ruse RIA Novosti. Abbas a precizat că va discuta despre această situație de criză cu președintele rus Vladimir Putin, în timpul vizitei pe care o va efectua la Moscova, relatează agenția Reuters.

Abbas va efectua o vizită la Moscova în perioada 12-14 august, pentru discuții cu președintele rus Vladimir Putin, a precizat o sursă diplomatică citată de RIA Novosti.

Ismail Haniyeh, liderul politic al grupării islamiste palestiniene Hamas, a fost asasinat săptămâna trecută, în Teheran, capitala Iranului. În urma incidentului au fost lansate amenințări cu răzbunarea asupra Israelului, ceea ce a alimentat îngrijorări că războiul din Fâșia Gaza ar putea escalada în Orientul Mijlociu

Mahmoud Abbas susține că asasinarea lui Haniyeh este ”un act laş şi o evoluţie periculoasă în politica israeliană”.

”Nu există nicio îndoială că obiectivul asasinării lui Haniyeh este de a prelungi războiul şi de a extinde sfera sa. Va avea un impact negativ asupra negocierilor aflate în desfăşurare pentru încetarea agresiunii şi retragerea trupelor israeliene din Gaza”, a declarat Abbas, potrivit sursei citate.

Președintele Autorității palestiniene a afirmat că vrea să discute despre procesul de pace din regiune cu Vladimir Putin.

”Schimbăm constant opinii cu preşedintele Rusiei, ne consultăm în toate cele mai importante probleme pentru a avansa procesul de pace, precum şi pentru a consolida relaţiile bilaterale şi regionale. Vom face acest lucru în timpul vizitei noastre în Rusia", a menţionat liderul palestinian”, conform sursei citate.

De asemenea, Mahmoud Abbas urmează să viziteze Turcia, Ankara. Liderul palestinian va avea convorbiri cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în perioada 14-15 august.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE