Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Plăcuțele de orientare stradală. Cât de mult ne ajută

Sunt multe probleme importante de care să ne ocupăm, la o primă privire asupra orașului în care locuim. Stăm prost la capitolul parcări, iar multe dintre clădirile de patrimoniu stau să se dărâme. Și totuși, un oraș civilizat acordă atenție și detaliilor, pentru că ele fac întotdeauna diferența. Așadar, duminică, în cadrul emisiunii Cult, de la ora 12 și 30 de minute, puteți urmări un reportaj despre grafica plăcuțelor de orientare stradală.

Bogdan Dumitrache este designer și programator, specializat în identitate de brand, typography și design de obiect. A realizat un proiect pe care, în curând, l-am putea vedea implementat pe străzile din București.

Mai exact, designerul a creat o serie de plăcuțe de orientare publică mai atractive, cu scris mai lizibil și cu un design profesionist ca la Paris.

Reporter: Pare haios și, totuși, nu prea. Pentru că pentru un conducător auto, chiar vorbeam, din mașină, în București, de foarte multe ori nu înțelegi ce scrie pe plăcuțele de orientare.

Bogdan Dumitrache: Pentru că literele sunt distorsionate, pentru că sunt făcute de oameni care nu sunt profesioniști și care cred că tot spațiul plăcuței trebuie umplut de litere și, atunci, trag de ele, în loc să folosească niște litere cu aspect istoric, care să aibă legătură cu cultura noastră locală, așa că m-am gândit și eu să îmbunătățesc acest aspect. M-am uitat la fonturile de pe Arcul de Triumf, l-am digitalizat și apoi am făcut încă o familie de fonturi mai înguste, care să se potrivească cu acest proiect, cu plăcuțele, ca să arăt bucureștenilor și administrației cum ar putea să arate aceste plăcuțe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE