Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Palma de Mallorca, cel mai vizitat oraș din Europa. În medie, turiștii au plătit aproape 100 de euro pentru o noapte de cazare

Palma de Mallorca este cea mai vizitată atracție turistică din Europa, arată cu o analiză Eurostat.

Anul trecut, destinația a înregistrat 47 de milioane de nopți petrecute de turiștii străini. Topul este completat de Paris, Roma și Barcelona.

Turismul și-a revenit după criza provocată de pandemia COVID-19, arată datele Biroului de statistic al Uniunii Europene. Insulele spaniole Canare rămân cele mai populare destinații, cu 83,2 milioane de turiști străini în 2023.

Plajele din Croația sunt și ele printre cele mai aglomerate, fiind vizitate anul trecut de peste 80 de milioane de turiști.

Insulele Baleare din vestul Mării Mediterane au fost primit 61,7 milioane de vizitatori. Arhipelagul include și Palma de Mallorca, orașul care conduce topul celor mai populare destinații turistice de pe bătrânul continent.

Analiza Eurostat arată și că cele mai multe regiuni din România depind de turismul intern. Anul trecut, sub 20 la sută dintre vizitatorii au fost turiști străini. Excepție face doar Bucureștiul.

Dacă e să vorbim despre cheltuieli, atunci turiștii europeni au plătit, în medie, apropae 100 de euro pentru o cazare de o noapte, cu aproape 12 la sută în plus față de 2022.

De altfel, anul trecut, călătoriile s-au scumpit cu aproximativ 16 la sută. Aici discutăm despre costurile pentru cazare, transport și alte bunuri sau servicii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE