Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Incident în București. O bucată de asfalt a fost proiectată în aer, în fața șoferilor. Reacția Distrigaz

O explozie a avut loc, luni, la intersecția dintre Șoseaua Viilor și strada Dr. Constantin Istrati din București.

O bucată de asfalt a fost proiectată sus. Inițial, oamenii credeau că este din cauza unor probleme la o țeavă de gaze. Din primele informații se pare căÎn conducta de gaz era aer, procedură standard în procesul de extindere a rețelei de gaz. Această acțiune se face pentru a evita explozia unei conducte cu gaz.

Incidentul a fost surprins de camera unui șofer aflat în trafic și niciun participant la trafic nu a fost rănit.

De altfel, în urma exploziei au fost impuse restricții de circulație pe Șoseaua Viilor, în sensul de mers dinspre strada Fabrica de Chibrituri către Piața Eroii Revoluției.

În prezent, traficul în zonă se desfășoară doar pe o singură bandă.

O echipă de intervenție de la Distrigaz Sud se află la fața locului pentru a remedia problema. Din fericire, nu există pericol de explozie suplimentară.

Distrigaz Sud va rămâne la locul incidentului până la finalizarea lucrărilor de reparare a zonei afectate.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență în zonă și să respecte semnalizările rutiere temporare.

Reacția Distrigaz

”Distrigaz Sud Rețele aduce următoarele precizări cu privire la incidentul produs în data de 2 septembrie 2024, în municipiul București:

În jurul orelor 13:30, dispeceratul Distrigaz Sud Rețele a fost sesizat cu privire la un incident produs în sectorul 5, pe strada Viilor, intersecție cu str. Constantin Istrate.

Echipele de intervenţie ale companiei s-au deplasat imediat la fața locului și au luat primele măsuri de siguranță. În urma verificărilor nu au fost depistate pierderi de gaze naturale la locul incidentului.

Din primele cercetări, incidentul a avut loc la o lucrare executată de o firmă terță, pentru o extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale. În momentul producerii incidentului nu existau gaze naturale pe conducta respectivă, lucrarea aflându-se în probă tehnologică cu presiune de aer. Menționăm că firma executantă nu a făcut demersuri către Distrigaz Sud Rețele pentru cuplarea lucrării de extindere la rețeaua de distribuție a gazelor naturale aflată în funcțiune.

Incidentul nu s-a soldat cu victime.

Suntem în permanent contact cu firma terță care va remedia disfunctionalitățile ce au condus la producerea incidentului și refacerea zonei afectate.”, se arată în comunicatul Distrigaz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE