Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atacurile israeliene au ucis zeci de persoane în Gaza, după ce Blinken și-a încheiat vizita cu privire la încheierea unui armistițiu

Atacurile aeriene israeliene din Gaza au ucis cel puțin 50 de palestinieni în ultimele 24 de ore, au declarat miercuri autoritățile sanitare palestiniene, în timp ce armata a afirmat că trupele au continuat să vizeze militanți și să confiște arme și muniții, potrivit Reuters.

În timp ce ultimele eforturi diplomatice au continuat pentru a opri războiul de 10 luni dintre Israel și Hamas, armata israeliană a declarat că avioanele au lovit aproximativ 30 de ținte în Fâșia Gaza, inclusiv tuneluri, puncte de lansare și un post de observare.

Acesta a declarat că trupele au ucis zeci de luptători înarmați și au capturat arme, inclusiv explozibili, grenade și puști automate.

Noi ordine de evacuare, emise de armată

Armata a emis noi ordine de evacuare în zona foarte supraaglomerată Deir Al-Balah, în centrul Fâșiei Gaza, unde sute de mii de palestinieni strămutați de lupte și-au căutat adăpost.

Ordinele de evacuare, despre care armata a declarat că sunt necesare pentru a evacua civilii din ceea ce a devenit „o zonă de luptă periculoasă”, au fost urmate în scurt timp de focuri de tanc, cel puțin o persoană fiind ucisă și mai multe rănite de focuri de mitralieră, au declarat medicii și locuitorii.

Conflictul a continuat în timp ce secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și-a încheiat ultima vizită în Orientul Mijlociu fără niciun semn clar cu privire la posibilitatea încheierii unui acord de încetare a luptelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE