GAZE
Guvernul vrea o nouă plafonare pentru energie și gaze. Surse Euronews: Prețul pentru gaze ar putea fi plafonat până la 1 aprilie
Guvernul ar urma să stabilească în zilele următoare ce se întâmplă cu plafonarea prețurilor pentru energie și gaze naturale. Sunt mai multe scenarii pe masa Coaliției.
Surse: Guvernul ar putea prelungi până la 1 ianuarie 2026 plafonarea la energie și gaze
Guvernul ar putea prelungi până la 1 ianuarie 2026 plafonarea la energie și gaze, potrivit unor surse Euronews. La acest moment, actuala schemă de plafonare a prețurilor la energie și gaze ar trebui să se încheie la 31 martie 2025.
Gazele s-au ieftinit în Europa după ce China a impus tarife la importurile de GNL din SUA
Prețurile de referință la gaze naturale în Europa au scăzut marți, după cinci ședințe de creșteri, după ce Ministerul chinez de Finanțe a anunțat că va impune tarife de 15% la importurile de gaze naturale lichefiate din SUA.
Scenarii pentru livrarea de gaz în Transnistria. Situația rămâne incerta după ce Tiraspolul nu a încheiat acordul cu Moldova
Următoarele 10 zile sunt cruciale pentru a se găsi o soluție la criza energetică din Transnistria, pentru că rezervele de gaze naturale, pentru consumul casnic, se vor termina. Acordul anunțat cu Moldova nu s-a încheiat, ceea ce lasă regiunea tot în mâinile Mosocvei.
Surse: Rusia, implicată în preluarea E.ON de către MVM | Ministrul Energiei: Subiectul poate ajunge pe masa CSAT. Studiem cu mare atenție acest subiect
Premierul Marcel Ciolacu ar urma să semneze cu omologul său ungar Viktor Orban „acord dubios privind gazele și energia electrică” ce ar face „România extrem de dependentă de gazul rusesc”, au avertizat reprezentanții Expert Forum.
VIDEO Politicienii din Gorj, în campanie incendiară. Patru politicieni s-au filmat, în pădure, cum testează o sondă de gaz cu bricheta
Patru politicieni din județul Gorj s-au filmat, pentru un clip electoral, cum testează o sondă de gaz cu... bricheta. Totul s-a întâmplat noaptea trecută, într-o pădure din comuna Ciuperceni.
Șeful celei mai mari companii energetice din Italia spune că Europa este vulnerabilă în cazul perturbării aprovizionării cu gaze
Sfârşitul posibil al acordului privind tranzitul gazelor ruseşti către Europa, via Ucraina, va avea un impact „neglijabi” asupra Italiei, totuşi continentul rămâne vulnerabil, în urma sporirii dependenţei de gazele naturale lichefiate (GNL) importate.
Scumpiri pentru toți românii, de la 1 iulie. Vom plăti mai mult la factura de gaz și pentru carburanți
Luna iulie vine cu scumpiri. Oamenii vor plăti mai mult, de exemplu, pentru factura la gaze. Asta după ce ANRE a mărit tarifele de distribuție cu aproape 20%. Va crește și prețul pentru benzină și motorină, deoarece acciza pentru carburant va fi majorată cu 50%.
Gazprom pierde procesul cu cel mai mare importator de gaze din Germania. Trebuie să plătească despăgubiri de 4 miliarde de dolari
Curtea internațională de arbitraj de la Stockholm a acordat companiei energetice germane Uniper dreptul de a cere peste 13 miliarde de euro de la Gazprom ca despăgubire pentru că acesta din urmă a redus livrările de gaze în ultimii doi ani.
Bulgaria suspendă importurile de țiței din Rusia înainte de termen, în solidaritate cu Ucraina
Bulgaria a încetat să mai importe ţiţei din Rusia înainte de termen în cadrul măsurilor adoptate ca răspuns la invazia rusă în Ucraina. Interdicţia importurilor de petrol rusesc afectează rafinăria de petrol Lukoil Neftochim, situată la vest de oraşul-port la Marea Neagră, Burgas.
Bucureștenii ar putea plăti mai puțin pentru întreținere. Ministrul Energiei spune că s-a găsit soluţia pentru racordarea CET-urilor din Capitală direct la reţeaua Transgaz
În prezent, aceste gaze sunt livrate în sistemul naţional de transport pe magistralele Transgaz şi vin până foarte aproape de cele patru CET-uri din Capitală.
Joe Biden suspendă construcţia de noi terminale de export de gaz natural lichefiat, invocând ameninţarea climatică
Preşedintele american Joe Biden a anunţat vineri un moratoriu privind construirea de noi terminale de export de gaz natural lichefiat (GNL), invocând "ameninţarea" climatică, decizie care încetineşte o industrie accelerată.
De ce România importă gaze, deși are cantități suficiente? În 2027, vom deveni cel mai mare producător din UE, promite ministrul Energiei
România are cel mai mare potențial de energie regenerabilă din regiune. S. Burduja: "avem mult mai multă energie hidro, de exemplu. La noi există perioade în care ne ducem la 35-36% producție hidro. Alte state nu au acest beneficiu."
The Guardian: Președintele summitului COP28 anunță continuarea investițiilor în petrol
Președintele summitului climatic COP28 va investi în continuare în producția de petrol și gaze, prin compania pe care o conduce, cu toate că la finalul conferinței ONU cele aproape 200 de țări participate au ajuns la un acord istoric privind tranziția către energie regenerabilă
Suedia raportează noi avarii la cablu dintre Marea Baltică și Estonia
Suedia a declarat că un cablu submarin de telecomunicații care trece pe sub Marea Baltică spre Estonia a fost parțial avariat - iar autoritățile cred că acest lucru s-a întâmplat în același timp cu avarierea unei conducte submarine care leagă Finlanda de Estonia.
Reuters: Uniunea Europeană ia în considerare să importe gaze din Argentina
Uniunea Europeană ia în considerare posibilitatea de a importa gaze din Argentina, care este importator net de gaze dar intenţionează să-şi extindă producţia internă, se arată într-un document consultat de Reuters.