Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Explozie puternică la Spitalul Clinic Județean din Cluj-Napoca. Nu există victime, iar cauza ar fi instalația de răcire a unui echipament medical

O explozie a avut loc în această seară la Spitalul Clinic Județean din Cluj-Napoca, însă fără să facă victime. Potrivit pompierilor, explozia a avut loc la subsolul clădirii. Ar fi vorba despre o defecțiune la instalația de răcire a unui echipament medical, posibil pentru investigații de tip RMN din cadrul unei secții a spitalului, au transmis autoritățile. În urma deflagrației a fost afectată instalația de răcire a echipamentului medical și nu au existat persoane care să necesite îngrijiri medicale.

La fața locului au intervenit rapid echipaje de pompieri din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca, care au ajuns cu patru autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și un echipaj SMURD. Echipamentele de intervenție au fost mobilizate pentru a asigura securitatea zonei și pentru a preveni orice alte riscuri.

Explozia a afectat instalația de răcire a echipamentului medical, dar nu au fost raportate victime sau persoane care să necesite îngrijiri medicale. Deflagrația nu a produs alte daune semnificative, iar activitatea spitalului nu a fost perturbată.

Autoritățile au început o anchetă pentru a determina cauzele exacte ale defecțiunii care a dus la această explozie. Evaluarea completă a pagubelor și măsurile de prevenire a unor incidente similare vor fi realizate în zilele următoare.

„Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au fost solicitați să intervină în această seară după anunțul primit în dispeceratul ISU Cluj cu privire la faptul că s-a produs o explozie în subsolul unui imobil, situat pe strada Victor Babeș din municipiul Cluj-Napoca.

La fața locului au ajuns patru autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și un echipaj SMURD. Din primele informații, se pare că a fost vorba despre o defecțiune la instalația de răcirea a unui echipament medical (posibil pentru investigații tip RMN), din cadrul unei secții a spitalului clinic județean”, a transmis ISU Cluj.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE