Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi raiduri aeriene rusești în Zaporojie: Mai multe persoane au fost rănite

Trei civili au fost răniți într-un atac aerian rusesc în regiunea ucraineană Zaporojie, au anunțat sâmbătă autoritățile locale.

Potrivit Ministerului de Interne al Ucrainei, atacul a fost efectuat cu ajutorul unei rachete aeriene ghidate, vizând o zonă rezidențială și infrastructura locală.

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei a difuzat o înregistrare video care arată poliția și echipele de salvare lucrând la fața locului.

Autoritățile ucrainene au continuat să evacueze locuitorii din zonele de pe linia frontului din regiunea Sumy, în nord-estul Ucrainei, care au fost supuse unor atacuri frecvente din partea armatei ruse, a declarat Poliția Națională Ucraineană.

Ministrul ucrainean al Reintegrării, Iryna Vereshchuk, a declarat vineri că aproape 500 de copii și familiile lor au fost evacuați din zonele din regiunea Sumy „din cauza situației de securitate”.

În aceeași zi, presa ucraineană a raportat că forțele ruse au atacat zonele de frontieră și așezările din regiunea Sumy de aproape 100 de ori.

Ministrul ucrainean de interne, Ihor Klymenko, a anunțat la sfârșitul lunii august că oficialii din domeniul apărării au convenit să evacueze 45 000 de locuitori din Sumy, pe fondul atacurilor continue.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE