Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful securității de la centrala Zaporojie, ucis de ucraineni. Andrei Korotkiy a fost acuzat că a colaborat cu rușii

Agenția de informații militare a Ucrainei a anunțat că l-a ucis pe șefului securității de la centrala nucleară Zaporojie, pe care l-a numit „colaborator” al Rusiei. Câteva ore mai târziu, și Comitetul de Investigații al Rusiei a confirmat informațiile.

Serviciile armatei ucrainene au postat un clip pe Telegram în care se vede cum mașina de teren a oficialului explodează. Deflagrația a avut loc nu departe de casa sa din orașul Enerhodar, unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Agenția Kievului susține că Andrei Korotki, care era ucrainean, a colaborat în mod voluntar cu Moscova, după ce rușii au preluat controlul asupra centralei. Acest lucru s-a întâmplat în 2022, în primele săptămâni ale războiului. Forţele ruse ocupă din martie 2022 centrala din Zaporojie, ţinta mai multor bombardamente de care ambele tabere s-au acuzat reciproc.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina în februarie 2022, serviciile secrete ucrainene s-au aflat la originea mai multor atentate sau tentative de asasinate în teritoriile ocupate şi chiar pe teritoriul Rusiei, vizând responsabili ai ocupanţilor, militari şi personalităţi susţinând invazia în Ucraina, notează agenția France Presse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE