Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mircea Geoană anunță, oficial, candidatura independentă la alegerile prezidențiale 2024: „Avem nevoie de o schimbare adevărată!”

Mircea Geoană a anunțat, miercuri, oficial că intră în cursa prezidențială, cu un mesaj publicat pe rețelele sociale. Anunțul vine la o zi după ce și-a încheiat mandatul de secretar general adjunct al NATO. Mircea Geoană va candida ca independent.

„Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată!

Puteam să vă promit o țară perfectă. Să pozez în politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar știm cu toții că asta nu e realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect. Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Să ne ridicăm mânecile și să construim o țară mai bună.

România nu are nevoie de perfecțiune; are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism.Haideți să renaștem împreună!”, a scris Mircea Geoană.

Alegerile prezidențiale din România au loc pe 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (al doilea tur).

Cine este Mircea Geoană

Fost secretar general adjunct la NATO, până pe 10 septembrie 2024, Mircea Geoană a deținut și funcții publice în România. A fost ministru de Externe al României în perioada decembrie 2000-decembrie 2004, în cabinetul condus de Adrian Năstase. În 2009, el a candidat la alegerile prezidențiale din România, însă a fost învins în turul 2 de scrutin de Traian Băsescu, cel care a obținut atunci al doilea său mandat de președinte al României.

Mircea Geoană este absolvent de Politehnică, Facultatea de Mecanică (1983). Aproape zece ani mai târziu a fost la masterat, în Paris. Și după doar un an, a obținut o nouă diplomă de licență la Facultatea de Drept, în București. În 2005, a devenit doctor în economie mondială la ASE.

Ce politicieni au anunțat până acum că vor candida la prezidențiale

  • Marcel Ciolacu (PSD)
  • Nicolae Ciucă (PNL)
  • Elena Lasconi (USR)
  • George Simion (AUR)
  • Diana Șoșoacă (S.O.S. România)
  • Ana Birchall (independent)
  • Cristian Diaconescu (independent)
  • Mircea Geoană (independent)
  • Cristian Terheș (Partidul Național Conservator Român)

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE