Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Autoritățile sunt în alertă. Ploile ar putea să afecteze și județele Iași sau Botoșani, la noapte, spune ministrul Mediului

Ministrul Mediului spune că în noaptea de duminică spre luni sunt așteptate ploi care ar putea să afecteze și localități din județele Iași sau Botoșani. După ce a mers în localitățile inundate din județul Galați, unde au murit cinci oameni și două persoane sunt date dispărute, Mircea Fechet s-a dus și în județul Vaslui, unde oamenii au nevoie de ajutor.

Autoritățile așteaptă încă o noapte cu ploi. Județele Iași și Botoșani ar putea fi afectate

Mircea Fechet, ministrul Mediului: „Urmează o noapte în care rămânem în alertă. Mai ales că așteptăm precipitații de aproximativ 40 de litri/mp aici, în județul Vaslui, precipitații ce vor urca spre nord, cel mai probabil până în județul Iași sau chiar Botoșani. Situația din Galați nu se poate repeta decât dacă am avea precipitații record, așa cum s-a întâmplat în județul Galați, unde în anumite localități au fost precipitații cât în jumătate de an sau chiar mai mult.

Aș mai vrea să spun că nicio acumulare hidrotehnică din administrarea Administrației Naționale Apele Române nu a cedat. Am fost astăzi și la Pechea, Slobozia Conachi, Cudalbi, Valea Mărului și la Murgeni, în toate aceste locuri taberele erau fie instalate deja, fie în curs de instalare. Departamentul pentru Situații de Urgență instalează astfel de locuri în sălile de sport ale primăriilor, în fiecare loc în funcție de cum s-a gospodărit fiecare primar, însă, din informațiile mele, nu există o lipsă a capacității de cazare”, a spus acesta, în direct la Euronews România.

„Continuăm să fim aproape de oamenii din localitățile grav afectat de inundațiile devastatoare. (...) Suntem în continuare în stare de alertă, pregătiți să intervenim dacă situația o va impune”, a scris Mircea Fechet și pe Facebook, duminică.

Clădirile modulare devin, temporar, școli pentru copiii din localitățile afectate de inundații

Marcel Ciolacu a anunţat că a dispus eliberarea urgentă de la Rezervele Naţionale ale Statului a patru clădiri modulare în care copiii din localităţile din Galaţi afectate de inundaţii pot învăţa temporar până când situaţia revine la normal.

„Fiecare clădire are o capacitate de 80-100 de persoane şi este dotată cu grupuri sanitare”, a precizat, duminică, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Ministerul Educaţiei a informat duminică, într-un comunicat de presă, că având în vedere gradul de afectare în urma inundaţiilor, în judeţul Galaţi este necesară suspendarea cursurilor pentru zilele de 16 şi 17 septembrie în 25 de unităţi de învăţământ.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE