Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Metoda „generalul american”, escrocheria care a lăsat o femeie din Bacău fără 16.000 de euro

Polițiștii de investigații crimiminale din Moinești au descins în locuința unei femei, în vârstă de 37 de ani, din județul Giurgiu, care este acuzată de înșelăciune prin metoda „generalul american”.

În urma percheziției domicilare, anchetatorii au ridicat mai multe probe.

„Din investigaţii a reieşit faptul că, în perioada 2 - 16 mai 2022, bănuita ar fi ajutat persoane necunoscute să comită infracţiunea de înşelăciune prin metoda "Generalul American", în dauna unei femei de 62 de ani, din Moineşti, prin faptul că ar fi primit în conturi bancare ce îi aparţineau suma totala de 80.900 lei (peste 16.000 de euro), în patru tranşe. Ulterior, ar fi remis suma, sub diferite forme, către alte persoane, în conturi din Nigeria", a precizat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru, potrivit Agerpres.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a obține mai multe probe în legătură cu activitatea infracţionale şi pentru a-i trage la răspundere pe suspecți.

În ianuarie 2022, o femeie de 48 de ani din judeţul Vaslui a fost condamnată în primă instanţă la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru complicitate la înşelăciune prin metoda „generalul american”, potrivit Adevărul.

Cum funcționează escrocheria prin metoda „generalul american”

Înşelăciunea prin metoda "Generalul American" se bazează pe încrederea celor care se lasă abordaţi, prin intermediul internetului, de către o femeie sau un bărbat care le promite o relaţie de amoroasă şi îi conving ulterior să le trimită sume mari de bani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE