Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Melania Trump a vorbit despre cele două tentative de asasinat asupra lui Donald Trump: „A fost un miracol că a supraviețuit, de fiecare dată”

Fosta primă doamnă a SUA, Melania Trump, a vorbit despre cele două tentative de asasinat asupra soțului său, Donald Trump, într-un interviu exclusiv difuzat la ”Fox & Friends”, la Fox News. Este, de altfel, primul ei interviu televizat în mai bine de doi ani.

Melania Trump, despre cele două tentative de asasinat asupra lui Donald Trump

În iulie, Donald Trump a fost împușcat în timpul unui miting electoral în Butler, Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost rănit atunci la urechea dreaptă și evacuat de urgență de agenții Secret Service. El spunea, ulterior, că „ar fi trebuit” să fie mort. De asemenea, în septembrie, candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA a fost vizat de încă o tentativă de asasinat. Focuri s-au auzit în apropierea terenului său de golf din Florida, unde se afla, iar un agent Secret Service a văzut o pușcă în tufișuri și a tras asupra suspectului care era la 300-500 de metri de Trump.

Despre ambele situații în care Trump a avut viața pusă în pericol a vorbit și Melania Trump, la Fox News.

„Nu am văzut live ce s-a întâmplat, am văzut câteva minute mai târziu... Îl vezi (n.r. pe Donald Trump) pe jos și nu știi, nu știi ce s-a întâmplat cu adevărat...”, a povestit fosta Primă Doamnă a SUA, co-gazdei „Fox & Friends”, Ainsley Earhardt, despre prima tentativă de asasinat asupra soțului ei.

Thomas Matthew Crooks - cel care a tras câteva focuri înspre Trump în timpul mitingului electoral, de pe acoperișul unei clădiri - a fost ucis de un lunetist.

Melania Trump a mai povestit în interviul la Fox News că se afla la New York când a avut loc a doua tentativă de asasinat, în timp ce soțul ei juca golf la clubul său din West Palm Beach, pe 15 septembrie.

„Am văzut la televizor și, de îndată ce am văzut asta, am sunat din nou, iar el era în regulă, și asta pentru agenții Secret Service au acționat eficient”, a spus Melania Trump. „Băieții care au fost, întreaga echipă, cu toții au fost fantastici. Și cred că a fost un miracol că el a supraviețuit, în ambele situații. Dacă te gândești cu adevărat la asta, pe 13 iulie s-a întâmplat un miracol”, a mai spus ea.

Într-un videoclip publicat pe 10 septembrie pe X, ea a cerut mai multe răspunsuri, după ce soțul ei a fost aproape ucis.

Donald Trump și Kamala Harris se află într-o cursă prezidențială foarte strânsă. Marea dezbatere dintre cei doi a ținut zeci de milioane de oameni în fața ecranelor. Specialiștii cred că va fi și singura confruntare, de altfel. În timpul duelui, Trump s-a axat mult pe problema migranților, una extrem de arzătoare pentru americani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE